Hek van de dam

Youp hakt binnenkort knoop over oudejaarsconference door

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
Youp hakt binnenkort knoop over oudejaarsconference door
RTL

Youp van 't Hek (66) besluit volgende week of zijn Oudejaarsconference op 31 december op televisie te zien is of niet. Dat heeft zijn Hekwerk Theaterproducties vrijdag laten weten. Meer toelichting geeft de woordvoerder niet. "Het besluit wordt genomen door Youp en zijn manager."

"Het besluit wordt genomen door Youp en zijn manager"

De cabaretier, die de eindejaarsshow voor de tiende keer verzorgt, gaf eerder aan niets te voelen voor een tv-registratie met te weinig publiek. De show zou dan niet tot zijn recht komen. Hij vroeg aan de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland of theater Carré bij uitzondering meer bezoekers zou mogen ontvangen. Maar dit verzoek werd afgewezen. Inmiddels zijn alle theaters sowieso weer dicht vanwege de lockdown.

BNNVARA laat weten nog steeds op oudejaarsavond in een bepaalde vorm een eindejaarsshow van Youp van 't Hek uit te willen zenden. Het management van Youp zei maandag te zijn "overvallen door de strengheid van de maatregelen" en geen rekening te hebben gehouden met dit scenario.

BNNVARA: Streven blijft oudejaars Youp van 't Hek op tv
Lees ook

BNNVARA: Streven blijft oudejaars Youp van 't Hek op tv

Hekwerk kan niet zeggen of Youp overweegt zijn voorstelling in een lege tv-studio te gaan spelen. Dit is wel een optie die Guido Weijers serieus zei te overwegen. De cabaretier neemt de oudejaarsconference op RTL voor zijn rekening en loopt tegen hetzelfde probleem als zijn collega Youp aan.

Lees meer over
Youp van 't HekBNNVARA