Hart voor muziek

Wilco raakt de coaches met aangrijpend verhaal in TVOH

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLWilco raakt de coaches met aangrijpend verhaal in TVOH
RTL

Wilco de Roon (45) wist de kijker en de coaches stil te krijgen met zijn aangrijpende auditie in 'The voice of Holland'. Het kwam echt niet per se door zijn zang, want vooral zijn verhaal maakte diepe indruk.

"Dat was doodeng"

Wilco is zeker geen groentje in het vak. In het verleden speelde hij met zijn band Groot Hart in onder andere de Jaarbeurs, mocht daarna een single opnemen en was zelfs te gast bij Radio 538. Maar toch komt Wilco uit een zware periode. "Ik heb problemen met mijn hart gehad. Ik had last van hartritmestoornis. Zo'n 10 jaar geleden hebben ze mij van de snelweg afgeplukt terwijl ik naar huis reed. Ik had een hartslag van over de 200, zo uit het niets. Dat was doodeng", zo vertelt Wilco.

Anouk slacht TVOH-kandidaat af: 'Godzijdank ben je bijna klaar'
Lees ook

Anouk slacht TVOH-kandidaat af: 'Godzijdank ben je bijna klaar'

"Dat is ook de reden dat ik nooit eerder aan The Voice durfde mee te doen. Omdat ik bang was dat dit zou optreden tijdens de auditie. Daar moet ik niet aan denken." Uiteindelijk is Wilco onder het mes gegaan om dit probleem te verhelpen. "Het is nu allemaal over. Ik heb een uitstekend hart inmiddels." En dus staat hij, ietwat gespannen, op het podium.

Wilco zingt het nummer 'Als Ze Er Niet Is' van De Dijk en met succes. Jan drukt al vrij snel voor Wilco, wat ervoor zorgt dat hij een stuk van de tekst vergeet. Maar dat maakt niet uit, want Wilco is door naar The Battles in het team van Jan.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Als hij zijn verhaal vertelt aan de coaches, dan is zelfs Anouk er even stil van. "Wauw", weet ze uit te brengen. "Ik ben super blij voor en benieuwd."

The voice of Holland is elke vrijdagavond om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Lees meer over
Anouk [Teeuwe]Ali BJan SmitWaylonThe Voice Of Holland