let's get ready to rumble

Battles The Voice dit jaar extra zwaar voor de kandidaten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© The Voice of HollandBattles The Voice dit jaar extra zwaar voor de kandidaten
RTL

De gevreesde Battles van 'The voice of Holland' gaan er dit seizoen keihard aan toe. Dit jaar lopen de talenten het risico al vóór het daadwerkelijke optreden naar huis te worden gestuurd. Zo was te zien in een korte preview aan het einde van de aflevering vrijdagavond.

"Dit keer doen we het anders"

De lat ligt dit jaar erg hoog en dat is ook de jury niet onopgemerkt gebleven. Omdat ze niet iedereen mee kunnen nemen naar de volgende ronde, introduceert The Voice dit jaar de zogenaamde 'pre-battles'.

"Dit is een heftig avontuur waar een hoop dromen verwezenlijkt zullen worden, maar helaas gaan er ook dromen uiteen spatten", stelt coach Waylon. "De muziekindustrie is keihard dus je moet alles geven."

Anouk in The Voice geëmotioneerd door bijzondere versie 'Hallelujah'
Lees ook

Anouk in The Voice geëmotioneerd door bijzondere versie 'Hallelujah'

In duo's en trio's moeten de kandidaten bewijzen wat ze waard zijn. "Dit keer doen we het anders", legt Anouk uit. "We hebben duo-battles én trio-battles. Het slechte nieuws is dat als je in een trio zit, je de kans hebt om na mijn coaching alsnog af te vallen." Zo vertelt Waylon dat alleen in zijn team al vijf vocalisten het veld moeten ruimen.

Wat wel nog steeds hetzelfde blijft is dat de coaches na elk optreden één van zijn of haar talenten meeneemt naar de volende ronde. Er zit echter een addertje onder het gras: als de coach twijfelt, kan hij de eerder afgevallen kandidaat nog redden...

RTL liet eerder aan RTL Boulevard weten dat publiek voorlopig niet welkom is tijdens The Battles. Het is nog niet bekend of dit ook voor de liveshows gaat gelden, maar met de huidige maatregelen zal dat waarschijnlijk wel het geval zijn.

Lees meer over
WaylonAli BJan SmitAnouk [Teeuwe]Chantal JanzenMartijn KrabbéThe Voice Of Holland