geen roze wolk

Eva Jinek opgejaagd door paparazzi: durfde niet naar ziekenhuis

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPEva Jinek opgejaagd door paparazzi: durfde niet naar ziekenhuis
RTL

Eva Jinek (42) was zelden zo openhartig als in een recent interview voor tijdschrift 'Nouveau'. Zo vertelt de presentatrice onder andere over de heftige periode rondom haar zwangerschap. 

"Mijn voeten waren ze opgezwollen dat ik niet eens teenslippers aan kon"

De koningin van de late avond beviel in 2018 van zoontje Pax, maar haar zwangerschap verliep allesbehalve soepeltjes. Zo moest Eva eerder dan gepland met verlof omdat ze last had van een hoge bloeddruk, een symptoom van zwangerschapsvergiftiging. De presentatrice was dan ook erg ziek, maar vertelt in het blad dat ze niet naar het ziekenhuis durfde vanwege de paparazzi die de wacht hielden bij haar voordeur.

Eva Jinek over schoonheidsideaal op Instagram: 'Eindeloze stroom'
Lees ook

Eva Jinek over schoonheidsideaal op Instagram: 'Eindeloze stroom'

Uiteindelijk beviel de Amerikaans-Nederlandse via een keizersnede van haar zoontje, wat erin resulteerde dat ze weken niet kon lopen of haar kind kon optillen. "Op lnstagram zie je toch altijd die verse moeders met blozende wangetjes en een ingepakt baby’tje buiten wandelen, meestal al een week na hun bevalling? Nou, ik heb drie weken niet kunnen lopen", vertelt ze daarover. "Mijn voeten waren ze opgezwollen dat ik niet eens teenslippers aan kon."

Ondertussen hield de pers haar nog altijd nauwlettend in de gaten. "Het gaf me een opgejaagd gevoel. Ik ging ’s nachts naar het ziekenhuis, zodat zij me niet zouden zien. Dat was echt niet leuk."

Ook na haar bevalling werd ze nog twee keer opgenomen omdat het slecht met haar ging. "Dus in de eerste maanden ben ik best bezorgd geweest", aldus Eva in Nouveau

Of Pax in de toekomst nog een broertje of zusje krijgt sluit Eva niet uit, maar het is geen gemakkelijk keuze. "Ik ben óók al 42. Dus als ik wist dat ik gezond kon blijven én nog een baby als Pax zou krijgen, was de keuze veel makkelijker geweest."

Lees meer over
Eva Jinek