Licht aan het einde van de tunnel

Zieke Linda Hakeboom: 'Zin om naar het ziekenhuis te gaan'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPZieke Linda Hakeboom: 'Zin om naar het ziekenhuis te gaan'
RTL

Linda Hakeboom (35) deelt al enige tijd haar leven na haar kankerdiagnose met de buitenwereld en het lijkt er nu op dat het de goede kant opgaat. "Ik ben heel ver in m’n chemoproces, ik moet er nog maar vier", vertelt de 35-jarige bij 'LINDA'. Volgens de documentairemaakster slaan de chemo's goed aan.

"Ik wil zo veel mogelijk chemo in mijn lijf, omdat ik nu beter voel dat het werkt"

"Ik wist altijd al dat chemo een fijn medicijn was, maar nu heb ik elke keer echt zin om weer naar het ziekenhuis te gaan", zo zegt ze. Linda heeft inmiddels alweer zeven vlogs gedeeld over haar ziekte en de reacties, vragen en steunbetuigingen stromen binnen op haar eigen socialmediakanalen.

Zoveel, dat het vrijwel onmogelijk is om deze allemaal persoonlijk te beantwoorden. Daarom had LINDA.nl een Q&A bedacht waar de 38-jarige op haar gemak een aantal vragen kon beantwoorden. Op de vraag hoe het met haar gaat, antwoordt ze verrassend positief: "Ik wist altijd al dat chemo een fijn medicijn was, maar nu heb ik elke keer echt zin om weer naar het ziekenhuis te gaan. Ik wil zo veel mogelijk chemo in mijn lijf, omdat ik nu beter voel dat het werkt", vertelt de presentatrice openhartig.

"Dit zeg ik wel met een kanttekening, natuurlijk: de kanker is nog niet weg. Ik ben heel blij dat het aanslaat, maar we zijn er nog lang niet. Maar dat zo’n grote chunk van het traject al achter de rug is, daar ben ik alvast hartstikke blij mee.”

Eindelijk positief nieuws voor zieke Linda Hakeboom
Lees ook

Eindelijk positief nieuws voor zieke Linda Hakeboom

De presentatrice heeft dan ook nog een heel eind te gaan. "Sinds vorige week weet ik dat daarna een kleine borstsparende operatie wordt gedaan. Dan worden de tumor en de lymfeklier waar de uitzaaiing zat, verwijderd. Die gaan ze op microscopisch niveau inspecteren op tumorcellen, kijken hoeveel cellen nog leven. Op basis daarvan kijken we wat het vervolgtraject wordt. Dat kan nog alle kanten op: een grotere operatie, maar ook bestralingen of chemopillen – een behandeling van zes maanden die ik thuis kan doen. Die eerste operatie is een fijne tussenoplossing, die gaat me vast wat meer informatie geven."

Linda is bijzonder openhartig over haar kankerbehandeling. In de video hieronder vertelt ze hoe zwaar het is.

 

Lees meer over
Linda Hakeboom