game over

Jowi stapt vrijwillig uit Big Brother: 'Wil blij met mezelf zijn'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Ingo CalìJowi stapt vrijwillig uit Big Brother: 'Wil blij met mezelf zijn'
RTL

Voor de 25-jarige Jowi is 'Big Brother' een droom die uitkomt. Toch heeft hij besloten vrijwillig het spel te verlaten. "Ik ga niet dood, er is buiten een mooi leven voor Jowi. Ik ga uit eigen wil, dit is een keuze waar ik mij echt wel goed bij voel", aldus de speler.

"Ik kan er nog wel over nadenken, maar dat wil ik niet"

De reden van zijn abrupte vertrek zou met de sfeer in het huis te maken hebben. Volgens Jowi was het programma toch niet helemaal wat hij voor ogen had. "Ik had mensen beter willen leren kennen en diepgaande gesprekken willen voeren. Dat heb ik gedaan, maar niet op het niveau dat ik wil. Ik heb dus niks behaald wat ik wilde behalen." 

Kijkers zien Els als vierde het Big Brother-huis verlaten
Lees ook

Kijkers zien Els als vierde het Big Brother-huis verlaten

"Hoe meer ik erover praat, hoe beter ik mij voel", luchtte hij vrijdagavond zijn hart bij medebewoner Michel. Inmiddels staat zijn besluit vast en is ook productie op de hoogte. "Ik kan er nog wel over nadenken, maar dat wil ik niet. Het gaat daarom snel gebeuren (...) Ik sta erachter, ik ben blij met mijn keuze. Voor mij is er meer dan alleen dit spel", aldus Jowi.

Inmiddels zijn ook Daniëlle en Nathalie vertrokken nadat Big Brother hen de keuze gaf. Op de livestream op Videoland, waar Big Brother 24/7 te volgen is, zwaaien de overige bewoners de drie uit. Ze reageren droevig op hun vertrek, veel van de bewoners zijn in tranen en geschokt. Waarom ook Nathalie en Daniëlle besluiten om te vertrekken, is nog onduidelijk. Er zijn nu nog zeven bewoners over in het huis, waarvan twee Nederlandse en zeven Vlaamse.

Het is niet de eerste keer van het seizoen dat een kandidaat vrijwillig uit Big Brother stapt. Eerder verliet ook al de Theo het Big Brother-huis. De 54-jarige Amsterdammer vertrok omdat hij niet zichzelf kon zijn in het huis, gaf hij later aan.

Lees meer over
Big Brother