Hopelessly devoted

'Sandy' neemt het op voor Grease na beschuldigingen

Door ANP / RTL Boulevard ··Aangepast:
© Paramount Pictures'Sandy' neemt het op voor Grease na beschuldigingen
RTL

Olivia Newton-John (72) is het niet eens met de fans die 'haar' film Grease "seksistisch" en "vrouwonvriendelijk" noemen. In de podcast 'A Life Of Greatness' neemt ze het daarom op voor de romantische film, waarin ze met John Travolta de hoofdrol speelde.

"Die film is gemaakt in de jaren 70 en gaat over de jaren 50"

"Het is een beetje gek", vindt de 72-jarige. "Ik bedoel, die film is gemaakt in de jaren 70 en gaat over de jaren 50." In de film speelt Newton-John de rol van Sandy, een meisje dat hopeloos verliefd wordt op 'bad boy' Danny (John Travolta).

The one that I want: Grease prequel gaat er nu echt komen
Lees ook

The one that I want: Grease prequel gaat er nu echt komen

Toen de film in december werd uitgezonden op BBC, konden de makers op kritiek rekenen. Vooral de scène in de drive-in bioscoop valt niet goed bij de kijkers. "Vrouwonvriendelijk, seksistisch en zelfs met een vleugje aanranding", merkt een fan op Twitter op. Ook zou de cast te weinig divers zijn, omdat er geen mensen met een donkere huidskleur op de middelbare school van Danny en Sandy zitten.

Newton-John zegt daarover dat mensen het allemaal niet zo serieus moeten nemen. "Het is een toneelspel, het is gewoon leuk", vindt ze. "Internetgebruikers moeten een beetje ontspannen en er gewoon van genieten."

Lees meer over
Olivia Newton-John