What a pleasure

Van Nederlandse bodem: film 'Pleasure' naar Amerikaanse bioscopen

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
Van Nederlandse bodem: film 'Pleasure' naar Amerikaanse bioscopen
RTL

De film 'Pleasure', een coproductie van Nederland, Zweden en Frankrijk, gaat in bioscopen in de VS draaien. Deadline meldt dat distributeur A24 de Amerikaanse licentie heeft gekocht voor de film, die eerder deze maand hoge ogen gooide op festival Sundance.

Pleasure van regisseur Ninja Thyberg gaat over een jonge Zweedse die naar Los Angeles verhuist om haar grote droom na te jagen; ze wil de grootste pornoster ter wereld worden. De film werd financieel gesteund door het filmfonds en mede geproduceerd door het Amsterdamse Lemming Film. Het production design van Pleasure was in handen van de Nederlandse Paula Loos.

Gezien het onderwerp van de film zitten er behoorlijk veel naakt- en seksscènes in Pleasure. A24 gaat een ongecensureerde versie uitbrengen én een aangepaste editie die binnen de Amerikaanse kijkwijzer 'R' moet passen, de categorie die voorschrijft dat jongeren onder de zeventien jaar de film alleen in het bijzijn van een volwassene mogen zien.

A24 was eerder verantwoordelijk voor de Amerikaanse distributie van onder meer Ex Machina, Room, Midsommar, Lady Bird en Minari.

Première van romcom J.Lo negen maanden uitgesteld
Lees ook

Première van romcom J.Lo negen maanden uitgesteld