Grijp de popcorn erbij

Framing Britney volgende week eindelijk in Nederland te zien

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFraming Britney volgende week eindelijk in Nederland te zien
RTL

De docu 'Framing Britney Spears' is binnenkort op televisie te zien: maandag 15 februari verschijnt 'ie exclusief op Net5. In de film zien we hoe er door de media met de Amerikaanse popster werd omgegaan in haar jongere jaren. De docu is sinds zijn release veelbesproken en deed veel stof opwaaien.

In 2007 had Britney een zenuwinzinking, waardoor ze in 2008 onder volledige curatele kwam te staan van haar vader Jamie Spears. Sindsdien beheert hij niet alleen de financiële zaken van zijn dochter, maar lijkt hij ook grotendeels de controle over haar dagelijks leven te hebben.

Framing Britney deed in Nederland al veel stof opwaaien, omdat de makers een fragment uit de TV-Show van Ivo Niehe hebben gebruikt. De AVROTROS-coryfee vroeg Britney iets over haar borsten en wordt door de makers van de documentaire vrouwonvriendelijk genoemd. Volgens Niehe is het fragment gebruikt zonder de context te schetsen, wilde hij haar de kans geven om iets over alle berichtgeving over haar borstvergroting te zeggen en was de sfeer tijdens het gesprek goed.

Rel tussen Ivo Niehe en Britney Spears bereikt nieuw hoogtepunt
Lees ook

Rel tussen Ivo Niehe en Britney Spears bereikt nieuw hoogtepunt

Maar volgens andere betrokkenen spreekt de presentator niet de waarheid. Zo zegt fotograaf William Rutten, die destijds bij de opnames aanwezig was, dat backstage "de pleuris uitbrak" toen Ivo de zangeres naar haar borsten vroeg. Haar management zou zelfs gevraagd hebben om de vraag uit het interview te knippen, maar dat verzoek is door de productie van de TV-Show niet ingewilligd.

In de documentaire doen verschillende mensen een boekje open over de situatie van de zangeres, waaronder een goede vriendin van de familie, een advocaat die werkzaam is in de zaak rondom het curatorschap en een marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht.

Zoals gezegd kreeg Ivo Niehe het ervan langs in de docu. Bekijk de beelden hieronder. 

Lees meer over
Britney Spears