never nooit meer

Gordon stapt naar voren als boegbeeld tegen online-haat

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© JinekGordon stapt naar voren als boegbeeld tegen online-haat
RTL

Gordon (52) vindt zichzelf geschikt als boegbeeld tegen online-haat. Zijn haatdragende berichten richting Angela de Jong (44) van afgelopen jaar staan 'niet in verhouding met een doodsbedreiging', zei de zanger aan tafel bij 'Jinek'. Gordon startte een petitie om haatdragende reacties door anonieme gebruikers van sociale media te bannen.

In november liet Gordon flink van zich horen op Instagram nadat Angela de Jong zich negatief uitliet over hem in één van haar columns. 'Zeggen jouw kinderen nou wel eens dat ze trots zijn op hun moeder? En heb je überhaupt nog seks met je man? Want ik denk namelijk heel stiekem van niet', schreef de zanger als tegenreactie op Instagram.

Angela de Jong lag in ziekenhuis met alvleesklierontsteking
Lees ook

Angela de Jong lag in ziekenhuis met alvleesklierontsteking

Presentatrice Eva Jinek vroeg hem donderdag of hij hierdoor wel het juiste boegbeeld is voor een actie tegen haatdragende reacties. "In eerste instantie ben ik openbaar en doe ik het in iemands gezicht. Dus ik ben niet anoniem", reageerde Gordon daarop. "Ik vind dit niet in verhouding staan met een doodsbedreiging."

Donderdagmiddag startte Gordon de petitie die anonieme reacties van sociale media zou moeten bannen. Daarnaast ondernam hij juridische stappen tegen achttien anonieme reageerders die op de website van Mediacourant haatzaaiende en discriminerende teksten over de presentator hebben geplaatst. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en kijkt of er tot vervolging kan worden overgegaan.

Lees meer over
GordonEva Jinek