op zoek naar sympathie

Frits Sissing: 'Het voelt goed om mensen teleur te stellen'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFrits Sissing: 'Het voelt goed om mensen teleur te stellen'
RTL

AVROTROS-coryfee Frits Sissing (57) vindt het 'goed voelen' om in 'Op zoek naar Maria' negen kandidaten teleur te stellen. Hij is de presentator van de nieuwe show waarin tien jonge talenten strijden om de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse versie van 'The Sound of Music'.

"Er kan er altijd maar eentje de hoofdrol hebben"

"Ik weet dat ik negen mensen ga teleurstellen, maar dat voelt wel goed", bekende hij in het NPO Radio 5-programma Volgspot. "Want dat is het vak van theaterwerk. Er kan er altijd maar eentje de hoofdrol hebben. Als ik er wakker van ga liggen dat ik mensen moet teleurstellen, dan moet ik het dit programma niet gaan presenteren."

Dit is de jury van van musicaltalentenjacht Op Zoek Naar Maria
Lees ook

Dit is de jury van van musicaltalentenjacht Op Zoek Naar Maria

Bovendien betekent zo’n talentenjacht vaak ook een flinke boost voor de carrière van andere deelnemers, vertelde Frits aan presentatrice Astrid de Jong. "Je zag dat ook bij soortgelijke programma’s waarin gezocht werd naar hoofdrolspelers voor Evita of Joseph and the Amazing Multicolor Dreamcoat. Niet alleen de nummer één, maar ook de mensen die als tweede of derde eindigen zijn meestal blijvertjes in het theater."

The Sound of Music gaat over een zingende non die het hart van een kille Oostenrijkse weduwnaar en zijn zeven kinderen weet te veroveren. De voorstelling zal, als de coronamaatregelen het toestaan, volgend jaar in het Nederlandse theater te zien zijn.

Lees meer over
Frits Sissing