weet dat ik van je hou

Al meer dan 20.000 mensen ondertekenen petitie Gordon

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAl meer dan 20.000 mensen ondertekenen petitie Gordon
RTL

Een positief begin van de week voor Gordon (52). Via Instagram laat de zanger weten dat zijn petitie tegen online haat al meer dan 20.000 keer ondertekend is.

"We did it!"

'We dit it!' schrijft een enthousiaste Gordon. '20.000 handtekeningen in drie dagen?! Wauw! Dank jullie wel!' De zanger wilde aanvankelijk 5.000 handtekeningen verzamelen, maar stelde zijn doel al snel bij naar 10.000 toen hij zag hoe hard het ging. Inmiddels is hij dus al over de 20.000.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

OM onderzoekt aangifte Gordon tegen anonieme online 'haters'
Lees ook

OM onderzoekt aangifte Gordon tegen anonieme online 'haters'

Gordon wil de petitie gaan overhandigen aan het kabinet. "Met het aanbieden van de petitie wil ik bewerkstelligen dat anoniem reageren op internetfora en andere social media niet meer mogelijk wordt", aldus Goor. Daarbij wil hij dat er een identiteitsbewijs aan een account op social media wordt gekoppeld. Ook vindt hij dat er wetgeving moet komen rondom 'grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof'.

De voormalige Topper krijgt regelmatig doodsbedreigingen naar zijn hoofd. Hij kwam daarom al met suggesties om ervoor te zorgen dat haten en schelden via social media niet meer anoniem mogelijk is. In een gesprek op Clubhouse suggereerde hij woensdagavond bijvoorbeeld inlogs te koppelen aan de DigiD of het BSN-nummer van Nederlandse burgers.

Donderdagmiddag startte Gordon de petitie. Daarnaast ondernam hij juridische stappen tegen zestien anonieme reageerders die op de website van Mediacourant haatzaaiende en discriminerende teksten over de presentator hebben geplaatst. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en kijkt of er tot vervolging kan worden overgegaan.

Lees meer over
Gordon