voor joker staan

Nog één keer genieten: gaafste opdrachten van Wie is de Mol? 2021

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Wie is de Mol? / AVROTROSNog één keer genieten: gaafste opdrachten van Wie is de Mol? 2021
RTL

Het aftellen is begonnen! Nog een dag vol onzekerheid en dan weten we eindelijk wie al die weken glashard gelogen heeft. Omdat we eigenlijk nog helemaal niet klaar zijn om afscheid te nemen hebben we de tofste opdrachten van het afgelopen seizoen onder elkaar gezet. En dat zijn er een hoop!

Door een deur

Het team van Wie is de Mol? haalt elk jaar weer alles uit de kast om er een spectaculair seizoen van te maken, maar dit jaar hebben de makers zich toch wel écht overtroffen. Hoe vaak komt het namelijk voor dat de kandidaten al in de eerste aflevering een laseropdracht krijgen? Of mogen stunten in een zweefvliegtuig? 

De eerste opdracht zette iedereen al meteen lekker op scherp. De tien kandidaten werden in een verlaten klooster opgesloten in tien aparte kamers. In die kamers moeten ze op zoek naar 250 euro en laat de Mol meteen van zich horen door elk van hen een aanbod te doen. De vraag is: gaan de kandidaten op het aanbod in of niet?

Finale Wie is de Mol? wordt dit jaar 'anders dan anders'
Lees ook

Finale Wie is de Mol? wordt dit jaar 'anders dan anders'

Vriend of vijand

Waar de kandidaten in het verleden enkele afleveringen moesten wachten tot de felbegeerde laseropdracht, was het dit seizoen meteen in de eerste aflevering al raak. Door goed samen te werken kan de groep 1.500 euro voor de pot verdienen, maar er zijn tegenstanders in het veld die de kandidaten proberen af te schieten. Gelukkig zorgt Joshua voor wat teamgevoel met zijn inmiddels iconische uitspraak: 'Jongens, unite! De pot!'

De dans ontspringen

Weer een opdracht met lasers in aflevering twee. In een verlaten klooster kan de groep 2.000 euro voor de pot verdienen. Maar in het gebouw zijn zogenaamde 'blacklight-ballerina’s' aanwezig, die de kandidaten proberen uit te schakelen. En als dat gebeurt, zijn ze alles wat ze bij zich hebben kwijt. De ballerina’s kunnen de kandidaten niet zien, maar wél horen. 

De rode draad

Hoogtevrees is niet bepaald handig tijdens deze opdracht. Vier kandidaten abseilen namelijk van zestien verdiepingen in aflevering drie. Onderweg zullen ze allemaal vijf kokers tegenkomen, waarvan ze er twee mogen pakken. Hoewel Joshua, Rocky en Lakshmi staan te springen, heeft Splinter er iets meer moeite mee...

In vuur en vlam

Aflevering vier van Wie is de Mol? heeft haast iets weg van Expeditie Robinson. De groep moet kokers verzamelen die boven het water hangen. Met een vlot kunnen de kandidaten deze bereiken en met een vuur moeten ze de touwen waar de kokers aan hangen doorbranden. Sommige bevatten plus-geld en sommige min-geld. Onder het vlot vinden de kandidaten een kaart waarop staat wat in welke koker te vinden is en dat zorgt vooral bij Charlotte voor heel wat verwarring.

Onder druk zetten

De kandidaten nemen het in de zesde aflevering van het seizoen tegen elkaar op en moeten elkaar uitschakelen. De persoon die op het einde van de opdracht overblijft, krijgt bij de executie zijn of haar scherm niet te zien én mag twee medekandidaten aanwijzen die dat ook niet hoeven. En dat wil natuurlijk iedereen. Het is dan ook hard tegen hard - behalve als je naam Splinter is.

Voor joker staan

Natuurlijk mag deze opdracht niet ontbreken in het lijstje. Charlotte, Renée, Rocky en Splinter zijn de sterkste spelers van seizoen 21 en reizen af naar West-Bohemen. Daar gaan ze puzzelen op hoog niveau. Mede dankzij Charlotte 'Krijs' is de opdracht inmiddels legendarisch. 

Hoewel Charlotte het afgelopen seizoen meerdere keren heeft bewezen hoe dapper ze wel niet is, kreeg ze vlak voor de finale alsnog een rood scherm. Een unicum! Ze vertelt er zelf over in onderstaande video.

Lees meer over
Wie is de Mol?