once in a blue ivy moon

Dochter van Beyoncé wint haar eerste grammy

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDochter van Beyoncé wint haar eerste grammy
RTL

Beyoncé (39) kan zich een trotse moeder noemen. Zondagavond werd bekend gemaakt dat de zangeres en haar 9-jarige dochter Blue Ivy een Grammy hebben gewonnen voor beste videoclip.

Beyoncé en Blue Ivy wisten de Grammy te bemachtigen in de categorie Best Music Video met hun videoclip voor het nummer 'Brown Skin Girl', samen met SAINt JHN en Wizkid. De prijs werd al bekendgemaakt voordat zondagavond de officiële ceremonie van de 63e Grammy Awards begon.

Beyoncé verbreekt Grammy-record
Lees ook

Beyoncé verbreekt Grammy-record

Naast de prijs voor beste videoclip werden er ook al andere winnaars bekendgemaakt. Zo won producer en DJ Kaytranada twee Grammys in de categorieën Best Dance/Electronic Album en Best Dance Recording. Ook rapper Kanye West won een Grammy. Zijn album Jesus is King werd bekroond in de categorie Best Contemporary Christian Music.

De winnaars in categorieën zoals Album of the Year worden zondagavond uitgereikt tijdens een show waar alleen de optredende artiesten en genomineerden welkom zijn vanwege de coronacrisis. Beyoncé wordt dit jaar gezien als de grote kanshebber op het bekende gouden beeldje. De zangeres sleepte maar liefst negen nominaties in de wacht.

Lees meer over
Beyoncé