Ik kan je niet laten gaan

De pijnlijke reden waarom Marco Borsato uit het Gooi vertrok

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDe pijnlijke reden waarom Marco Borsato uit het Gooi vertrok
RTL

Het moment van De Waarheid is aangebroken. Na het televisie-optreden van Marco Borsato (54) in 'Linda's Wintermaand' en een exclusief interview in 'Privé', waarin de zanger precies hetzelfde verhaal nog eens oplepelt, hoopt Marco dat hij het nooit meer over zijn slippertjes hoeft te hebben. Zijn voormalige vrouw Leontine (53) heeft hij misschien nog wel het meest pijn gedaan in dit verhaal. Genoeg reden om voorgoed uit het Gooi te vertrekken.

"In Alkmaar heb ik nog vrienden, Peter, die me zo geholpen heeft door me uit een diepe put te praten"

Het 'intimiteitsvacuüm' en de leugens worden Leontine uiteindelijk te veel. Ze besluit dat ze wil scheiden. Zes maanden lang duikt Marco onder bij zijn moeder in het noorden van Noord-Holland. Het duurt vervolgens niet lang voordat Marco tot de conclusie komt dat dit het gebied is waar hij zich wil vestigen na de relatiebreuk met de liefde van zijn leven. Nadat de wonden zijn gelikt, betrekt de zanger namelijk een appartement in Alkmaar. Zijn nieuwe woning in het centrum staat in schril contrast met zijn vroegere leven: Marco heeft nota bene voor het eerst sinds jaren buren. 

In het interview met Privé vertelt de zanger waarom hij juist deze stad kiest als nieuwe woonplaats. Ondanks alles wat hij fout heeft gedaan tijdens zijn huwelijk, is hij zélf bang om (nog meer) pijn te voelen. "Ik voelde me zo ontheemd. Daar komt bij, ik wilde wel weg uit ’t Gooi, omdat ik er nog lang niet aan toe zou zijn om daar op een dag Leontine met een mogelijke nieuwe liefde tegen het lijf te lopen."

Marco Borsato: 'Ik heb mijn relatie vergiftigd en ook mijzelf'
Lees ook

Marco Borsato: 'Ik heb mijn relatie vergiftigd en ook mijzelf'

"En dan ga je rondkijken en kom je terecht op plekken waar je nog een verleden hebt en mensen kent", vertelt hij verder. "In Alkmaar heb ik nog vrienden, Peter, die me zo geholpen heeft door me uit een diepe put te praten."

Dat Marco zich voor het eerst echt heeft laten horen over zijn buitenechtelijke ervaringen en zijn scheiding, betekent niet dat hij écht met de billen bloot is gegaan. Televisiedeskundige Rob Goossens en RTL Boulevard-presentratrice Bridget Maasland zijn erg kritisch over Marco's optreden. 

Lees meer over
Marco BorsatoLeontine Borsato