om door een ringetje te halen

Henk heeft vertrouwen in Married at First Sight verloren

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Married At First Sight/VideolandHenk heeft vertrouwen in Married at First Sight verloren
RTL

Volkszanger Henk deed in het vijfde seizoen van 'Married at First Sight' een gooi naar ware liefde en werd door de experts van het programma gekoppeld aan de gebekte Chantal. Hoe dat is afgelopen weten we allemaal, maar gelukkig heeft Henk inmiddels in Katja de vrouw van zijn dromen gevonden. Veel vertrouwen in een volgend seizoen heeft hij dan ook niet.

"Ze hebben het netjes gedaan en niemand er bewust laten uitspringen"

In Married at First Sight worden singles gematcht na wetenschappelijk onderzoek, om vervolgens - zonder dat ze elkaar ontmoet hebben - in het huwelijksbootje te stappen. Klinkt als gekkenwerk, maar toch melden elk jaar weer genoeg kandidaten zich aan. Al is de uitkomst vrijwel elk seizoen weer hetzelfde en kiest het merendeel ervoor tóch te scheiden. 

Ook het afgelopen seizoen zagen zo'n 1,3 miljoen kijkers hoe een paar van de deelnemers hun trouwring inleverden. Henk was er daar eentje van, onthult hij in de podcast van Shownieuws. Al moet hij bekennen niet alle afleveringen gezien te hebben omdat er 'nogal weinig gebeurde'. Al siert dat de makers van het programma volgens Henk wel: "Ze hebben het netjes gedaan en niemand er bewust laten uitspringen." Tijdens zijn seizoen was dat wel anders.

'Married at First Sight verliest in rap tempo zijn glans'
Lees ook

'Married at First Sight verliest in rap tempo zijn glans'

Dat het niet werkte tussen hem en Chantal neemt hij overigens niemand kwalijk. "De programmamakers doen er alles aan om te zorgen dat het lukt, niets is teveel en dat moet ik wel zeggen. En dan is het afwachten hoe het afloopt (...) Ze kunnen er duizend wetenschappers op loslaten, maar als die bekende klik er niet is vanaf het eerste moment, dan heb ik er geen vertrouwen meer in dat het later goed zal komen."

Hoewel hun huwelijk gedoemd was te mislukken, leverde het wel lekkere televisie op en in één klap werd het stel overal herkend. Mediatraining hebben ze echter nooit gehad bekent Henk. Hij denkt dan ook dat daar nog winst te behalen valt voor de makers. "Ik denk dat ze daar meer zorg aan kunnen dragen", vertelt hij. Henk kijkt tegenwoordig dan ook liever naar Lang Leve de Liefde. "Daar gebeuren ook rare dingen, maar is een stuk succesvoller dan Married at First Sight.” 

Het huwelijk van Sylvie en Freddy leek afgelopen seizoen wél te slagen. De twee zijn onafscheidelijk nadat ze in het huwelijksbootje stappen, maar dan krijgt Sylvia te horen dat ze longkanker heeft. Hoe het nu met haar gaat vertelt ze in onderstaande video.

Lees meer over
Married at First Sight