and the winner is...

Dit is de winnaar van The voice of Holland

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/William RuttenDit is de winnaar van The voice of Holland
RTL

Het huidige seizoen van 'The voice of Holland', waarin niet alleen Anouk, maar ook Ali en Waylon flink uit de bocht vlogen, zit erop. Na heel wat weken vol prachtige audities, zenuwslopende battles en bijzondere liveshows is de winnaar van dit seizoen bekendgemaakt.

Met een zinderende finale op het programma was de druk tijdens de allerlaatste show hoger dan ooit tevoren. Finalisten Sem, Dani, Nienke en Jasper zetten alles op alles om de jury en de miljoenen kijkers thuis te overtuigen dat zij de beste zanger van het seizoen waren. Het begon met een spectaculaire opening van de kandidaten én Marco Borsato, die sinds zijn burn-out niet meer als The Voice-coach werkzaam is en nu voor het eerst terug in de studio is.

Aan Chantal en Martijn de taak om de winnaar te bekronen: niemand minder dan Dani mag zichzelf vanaf nu de winnaar van The voice of Holland noemen en de trotse eigenaar van een platencontract, een gloednieuwe auto en een goedgevulde bankrekening. Met deze winst schaart Dani zich bij het selecte gezelschap van eerdere winnaars, zoals Maan, OG3NE, Sophia Kruithof en Ben Saunders.

Déze 4 finalisten gaan strijden om winst The voice of Holland
Lees ook

Déze 4 finalisten gaan strijden om winst The voice of Holland

Het was een bijzondere finale. Zo was het voor Jan, die voor het eerst jureerde in het programma, ongetwijfeld net zo slopend als voor zijn talent Jasper. Het nachtegaaltje van team Jan zong meer dan eens een valse noot, maar kon zo rekenen op de support van de mensen thuis dat hij het tot de finale wist te schoppen. Uiteindelijk kreeg hij toch niet genoeg stemmen om er met de winst vandoor te gaan. 

Dat geldt ook voor Nienke uit team Ali, die op haar beurt als stewardess weet hoe het is om een hoogvlieger te zijn. Met haar verrassende versie van 'Dear Future Husband' verzekerde zij zichzelf vorige week van de finaleplek. Haar finale is sterk, zelfs als Ali de mist ingaat tijdens hun duet. Ze werd toch tegelijk met Jasper weggestemd.

Sem en Dani zijn uiteindelijk de overgebleven finalisten. Waylon had met Sem als pupil een stevige positie in de laatste, allesbepalende liveshow. Hij houdt van country en blues, maar is ook niet vies van een flinke portie rock-'n-roll. Dani, uit team Anouk, is het talent dat alles in huis heeft: een waanzinnige stem, de gave om nummers met veel gevoel over te brengen en een echte show neer te zetten. Dat blijken uiteindelijk de ingrediënten te zijn die Dani nodig had om het programma te winnen. 

RTL Boulevard sprak de kandidaten over hun finaleplek. 

Lees meer over
Anouk [Teeuwe]Ali BJan SmitWaylonThe Voice Of Holland