wat sleeeeecht

Emmy uit Ik Vertrek wil niet de nieuwe Martien Meiland worden

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROS/TalpaEmmy uit Ik Vertrek wil niet de nieuwe Martien Meiland worden
RTL

'Ik Vertrek' blijkt dé springplank te zijn voor realitysucces. Na de Meilandjes en de Scheetjes is het nu de beurt aan Emmy Postma (61) en haar echtgenoot Rutger (70). De twee zullen binnenkort te zien zijn in hun eigen show op Omroep MAX, maar Emmy wil alvast één ding duidelijk maken: ze gaat niet in de flamboyante voetsporen van Martien (59) treden.

"Ik ben gewoon mezelf, een totaal ander persoon"

Emmy en Rutger hebben net als de Meilandjes een chateau op de kop getikt in Frankrijk. Nog een overeenkomst: ook zij hebben camera's uitgenodigd om hun avontuur vast te leggen in een realityshow. Maar daar houdt het ook op, stelt Emmy in De Telegraaf. "De familie Meiland is zó uniek. Martien is zo'n fijne man. (...) Natuurlijk kan ik niet op hem lijken, want van hem is er maar één. Ik ben gewoon mezelf, een totaal ander persoon. Daarom wil ik hem ook niet nadoen." 

Na Meilandjes en Scheetjes krijgt dit Ik Vertrek-duo realityshow
Lees ook

Na Meilandjes en Scheetjes krijgt dit Ik Vertrek-duo realityshow

Martien heeft wel 'een paar keer contact' gezocht met Emmy. "Hij was zo lief en hij heeft me een aantal tips gegeven", verklaart ze. Het is haar grote droom om het chateau om te toveren tot een chambre d'hôtes. "Leven als kasteelvrouw is superleuk! Al ben je in werkelijkheid meer kasteelboerin, klasvrouw en schoonmaker", vertelt Emmy aan de krant. Er moet wel veel aan gebeuren en dat zal allemaal vastgelegd worden in haar nieuwe realityshow, die nog geen naam of releasedatum heeft. 

Emmy was op nieuwjaarsdag te zien in Ik Vertrek. Bijna 2 miljoen kijkers zagen hoe ze vanuit Utrecht vertrok naar het Franse Douzillac en de kasteelsleutels overhandigd kreeg. Het optrekje kostte haar maar liefst 300.000 euro. Voor het project had ze 25 duizend euro en er moest een heleboel gebeuren. Dat deed ze in haar uppie, want haar echtgenoot Rutger bleef achter in Nederland. 

Of de realityshow van Emmy net zo succesvol wordt als Chateau Meiland valt nog te bezien. Martien en co blijven onverminderd populair en verbreken telkens weer kijkcijferrecords met hun programma. Bovendien krijgen ze er binnenkort een gezinslid bij, want dochter Maxime is in verwachting van haar tweede kindje. Ze vertelt er alles over in de video hieronder. 

Lees meer over
Martien MeilandMartine MeilandMaxime MeilandMontana MeilandErica RenkemaIk VertrekChateau Meiland