verdrietige dag

John van den Heuvel vindt steun op Instagram na verlies dochter

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohn van den Heuvel vindt steun op Instagram na verlies dochter
RTL

John van den Heuvel (58) laat via Instagram weten dat het vandaag een moeilijke dag is voor hem en zijn vrouw. Op 11 april 1991 kwam hun eerste kindje na negen maanden zwangerschap levenloos ter wereld. 'Een bijzondere dag vandaag, met een voor ons verdrietig randje', aldus de misdaadjournalist. 

"De korte tijd dat Kirsten in ons leven was, koesteren we nog altijd en zullen we nooit vergeten"

In zijn autobiografie uit 2015, De spiegel van het recht, vertelt John dat hun meisje al in de buik van zijn vrouw Mariëtte overleed. 'De geboorte is - hoe tegenstrijdig dat misschien ook klinkt - een ontroerend en mooi moment', valt te lezen.

Na het kunstmatig opwekken van de weeën, die ruim 24 uur duren, komt dochter Kirsten op 11 april 1991 ter wereld. Vandaag zou ze 30 jaar zijn geworden. 'Na Kirsten kregen we drie zoons, met wie we uiteraard zielsgelukkig zijn. Maar de korte tijd dat Kirsten in ons leven was, koesteren we nog altijd en zullen we nooit vergeten', laat de voormalig politieagent weten in het beladen bericht.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

John van den Heuvel tekent contract voor nieuwe klus
Lees ook

John van den Heuvel tekent contract voor nieuwe klus

Bloedonderzoek wees later uit dat Kirsten leed aan de aandoening trisomie 18, 'een meestel niet met het leven verenigbare chromosomale afwijking in het achttiende chromosoom'.

Onder de post laat (bekend) Nederland weten met John mee te leven, waaronder Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie Plessen, Kelly Weekers, Monique Westenberg, Gerard Joling, William Rutten, Eddy Zoëy en Nicolette Kluijver. 'In gedachten bij jullie', schrijft ook Maik de Boer.

Een bijzonder emotionele dag dus voor John en zijn gezin - die normaal zelf niet vaak het middelpunt van de belangstelling is en met regelmaat aanschuift in RTL Boulevard om het over criminele zaken te hebben, zoals Taghi.

Lees meer over
John van den Heuvel