bingerton

5 kostuumdrama's voor wie op seizoen 2 van Bridgerton wacht

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© LIAM DANIEL/NETFLIX5 kostuumdrama's voor wie op seizoen 2 van Bridgerton wacht
RTL

Krijg je maar geen genoeg van de drama en intriges van de Ton, het roddelblaadje van Lady Whistledown en de vurige romance van Daphne en Simon? Dan ben je nadat je 'Bridgerton' hebt uitgekeken waarschijnlijk wel toe aan een vergelijkbare serie of film. Wij zetten de leukste kostuumdrama's op Netflix voor je op een rij.

1. Reign

Mary, de Schotse koningin in Reign, speelt de hoofdrol in deze levendige historische dramaserie. Haar hofleven bestond vol van seksuele en politieke intriges. Als je houdt van list en bedrog vermaak je je wel met de vier seizoenen op Netflix. 

Waarom er zoveel te doen is om Netflix-docu Seaspiracy
Lees ook

Waarom er zoveel te doen is om Netflix-docu Seaspiracy

2. Outlander

De serie Outlander is een spannend verhaal gebaseerd op de fantasieromans van auteur Diana Gabaldon. Tijdens haar huwelijksreis met haar man Frank maakt Claire een reis terug in de tijd, waardoor ze in het Schotland van 1743 terechtkomt. Als ze uit een benarde situatie wordt gered, ontmoet ze de knappe Jamie Fraser. Outlander telt inmiddels vijf seizoenen, maar er zijn nog twee seizoenen aangekondigd. 

3. The Last Czars

De Romanovs regeerden circa 300 jaar over Rusland. Als tsaar Nicolas II zich tegen alle veranderingen verzet aan het begin van de twintigste eeuw, leidt de sociale onrust tot een revolutie en het einde van een dynastie. De oorlog verloopt niet goed en thuis gaat het nóg slechter, waardoor hij alle controle dreigt te verliezen. 

4. The Other Boleyn Girl

Koning Henry VIII staat bekend om zijn losbandige gedrag. Toch weerhoudt het de zusjes Anne en Mary Boleyn niet om zich te mengen in de strijd om zijn aandacht. Ze willen beiden de sleutel tot het hart van de machtige koning in bezit krijgen. Zijn minnares worden levert hun familie veel rijkdom op, maar het duurt niet lang voordat de zusjes in rivalen veranderen. 

5. Little Women

In het jaar 1860 staat een schrijver op het punt om haar eigen weg te vinden in het leven door een boek uit te brengen. Met haar drie pittige zusjes en een goede vriend blikt ze terug op moeilijke, maar ook dierbare tijden. Terwijl van haar verwacht wordt dat ze net als andere vrouwen in het huwelijksbootje stapt, heeft zij andere plannen. 

Lees meer over
NetflixBridgerton