NIET ZO NIJS

Afscheidsconcert Rob de Nijs onzeker: 'Weet niet of ik het aankan'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAfscheidsconcert Rob de Nijs onzeker: 'Weet niet of ik het aankan'
RTL

Hoewel Rob de Nijs (78) zijn trouwe fans nog één laatste concert heeft beloofd, is het nog niet zo zeker of dat optreden er ook wel komt. De zanger, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, weet namelijk niet of hij het wel aankan. Een optreden zou hem zomaar te veel energie kunnen kosten, zegt Rob in gesprek met 'Trouw'.

"Je wil niet dat mensen denken: hij probeert nog een paar noten uit zijn strot te krijgen"

Als Rob op dit moment de knoop door zou moeten hakken, zou hij de conclusie trekken dat hij een afscheidsconcert niet aankan."Ik denk ook wel: ik heb zoveel liedjes gezongen en opgenomen... moet het allemaal nog? Weet je, heb je niet genoeg dan? Ga eerst nog eens daarnaar luisteren."

Rob de Nijs hoopt op afscheidsconcert: 'Gaat nu niet'
Lees ook

Rob de Nijs hoopt op afscheidsconcert: 'Gaat nu niet'

Hoewel het voor zowel Rob zelf als zijn fans natuurlijk jammer zou zijn als een laatste optreden er niet inzit, heeft de zanger er zelf wel vrede mee. Hij vindt het geen ramp. "Aan de andere kant heb ik een band, heel goede muzikanten ook, ik heb een familie, vrouw, vrienden, die wel graag willen dat ik het nog één of twee keer doe. Dus ik probeer het wel. Maar het is niet mijn grootste streven."

Rob vindt het bovendien vooral belangrijk dat een eventueel concert ook nog goed is, qua zang. "Je wil niet dat mensen denken: hij probeert nog een paar noten uit zijn strot te krijgen. Het moet ertoe doen."

 

Lees meer over
Rob de Nijs