zaak Marilyn Manson

Marilyn Manson aangeklaagd door GoT-actrice om seksueel misbruik

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesMarilyn Manson aangeklaagd door GoT-actrice om seksueel misbruik
RTL

'Game of Thrones'-actrice Esmé Bianco (38) heeft vrijdag bij een rechtbank in Californië een aanklacht ingediend tegen Marilyn Manson (52) en zijn voormalige manager Tony Ciulla. In de aanklacht staat dat Manson haar in 2011 heeft verkracht. Het voormalig management van Manson heeft zich volgens de actrice schuldig gemaakt aan mensenhandel.

Volgens het tijdschrift Rolling Stone gebruikte de zanger op meerdere momenten 'drugs, geweld en dreigde hij geweld te gebruiken' om Esmé seksuele handelingen met hem te laten uitvoeren. Dit alles volgens GoT-ster toen zij bewusteloos of niet in staat was om hiermee in te stemmen.

Rose McGowan steunt vermeende slachtoffers Marilyn Manson
Lees ook

Rose McGowan steunt vermeende slachtoffers Marilyn Manson

In februari kwam de Britse actrice al naar buiten met het nieuws dat de 52-jarige Brian Warner, zoals Manson echt heet, haar zou hebben misbruikt. Zij schaarde zich toen achter haar collega Evan Rachel Wood en een aantal andere vrouwen die hetzelfde zouden hebben meegemaakt.

Daarnaast werd het managementbureau van Ciulla aangeklaagd. Dat bureau, dat in februari met Manson brak wegens de aantijgingen die toen boven water kwamen, zou Bianco namens Manson van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten hebben gelokt onder valse voorwendselen. Zo zou de actrice mogen meespelen in een clip en in een nooit uitgebrachte horrorfilm.

Ook zou de actrice fysiek aan het werk zijn gezet en eten moeten koken voor Manson en zijn gasten en het appartement van de zanger schoon hebben moeten maken. Daarnaast zou ze aan vrienden en bandleden van Manson zijn aangeboden om haar te slaan.

Lees meer over
Marilyn Manson