california gurls, we're unforgettable

Caitlyn Jenner wil American Dream in ere herstellen met gouverneurschap

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesCaitlyn Jenner wil American Dream in ere herstellen met gouverneurschap
RTL

Als het aan Caitlyn Jenner (71) ligt, wordt ze de nieuwe gouverneur van Californië. Om haar politieke carrière een kickstart te geven, heeft de realityster haar eerste campagnevideo uitgebracht. Hierin prijst ze de staat waar ze woont, spreekt ze haar hoop voor de toekomst uit en vertelt ze wat ze wil veranderen.

"Ik wil Californië redden"

Caitlyn heeft haar politieke campagne nu écht afgetrapt. De voormalig Olympisch kampioen doet een gooi naar het gouverneurschap in Californië en heeft haar standpunten nu voor het eerst duidelijk gemaakt, zoals het liften van de lockdownregels. "Ik wil Californië redden", aldus Caitlyn. "Ik wil me inzetten voor de gezinnen die werk en de scholing van hun kinderen moesten combineren. Voor de bedrijfseigenaren die gedwongen werden om te sluiten. Voor de pastoors die hun volgelingen niet mochten toespreken. Voor de families die hun huis verloren door de bosbranden." 

Caitlyn Jenner onder vuur om omstreden transgenderuitspraken
Lees ook

Caitlyn Jenner onder vuur om omstreden transgenderuitspraken

Daarnaast wil Caitlyn de 'glazen plafonds verbrijzelen'. "Wij zijn pioniers, vernieuwers", meent ze. Volgens de realityster zijn er vele obstakels die de staat moet zien te overkomen. "De American Dream is hier opgegroeid. Maar politici en hun beleid hebben die droom vernietigd." Caitlyn denkt de juiste 'ontwrichter' te zijn om alle problemen op te lossen. Ze wil verder niet uitweiden over haar eigen politieke voorkeuren. "Het maakt me niet uit of je Republikein of Democraat bent. Ik wil gouverneur worden voor álle mensen in Californië." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De Kardashians en Jenners hebben tot nu toe hun mond gehouden over Caitlyns gooi naar het gouverneurschap. Naar verluidt zouden ze het niet eens zijn met haar standpunten. Waar de realitysterren in ieder geval niet wakker van zullen liggen, is de hoeveelheid knaken die ze op de bank hebben staan. Na Kylie is ook Kim uitgeroepen tot miljardair. In de video hieronder zie je hoe ze dat bereikt heeft. 

Lees meer over
Caitlyn JennerBuitenlandse politiek