alle hens aan dekker

Britt Dekker was anderhalf jaar 'panisch' na overlijden vader

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBritt Dekker was anderhalf jaar 'panisch' na overlijden vader
RTL

Na het overlijden van haar vader in 2017 heeft Britt Dekker (29) jarenlang last gehad van een paniekerig gevoel. Dat vertelt ze in gesprek met 'Beau Monde'.

"Ik was een paar keer per dag in paniek"

"Ik zou naar Zuid-Afrika vliegen voor mijn YouTube-kanaal, een week met paarden over de savanne trekken. De dag voor ik zou gaan kwam mijn vader ongelukkig ten val. De volgende dag is hij overleden. Zo snel, zo onwerkelijk. Met één telefoontje kan een van de belangrijkste personen uit je leven worden weggehaald", blikt Britt terug op zijn plotselinge overlijden.

"Anderhalf jaar lang was ik panisch. Ik deed mijn ding, ging door met leven – want ik ben positief ingesteld – maar als mijn mobiel ging, schrok ik. Ik was een paar keer per dag in paniek, omdat ik wist dat van het ene op het andere moment je wereld op zijn kop kan staan."

Britt Dekker: 'John de Mol kon duizenden knappere meisjes kiezen'
Lees ook

Britt Dekker: 'John de Mol kon duizenden knappere meisjes kiezen'

Het is uiteindelijk niemand minder dan John de Mol die Britt doet beseffen dat een telefoontje niet altijd slecht nieuws betekent. "En toen kreeg ik een telefoontje dat John de Mol me mijn droompaard George wilde geven, in ruil voor een aantal programma’s. Hét moment dat ik me realiseerde dat een telefoontje ook extreem leuk kan zijn."

Het peperdure sportpaard helpt Britt door de moeilijke periode na haar vaders overlijden heen. "Georges komst heeft zoveel vreugde gebracht. Ik zat in een negatieve vibe, maar door hem werd ik eraan herinnerd dat er ook gave dingen kunnen gebeuren. Hij heeft me als het ware gered."

Het hele interview met Britt lees je in de nieuwste editie van Beau Monde. 

Lees meer over
Britt Dekker