van bill gaan

'Bill Gates uit bestuur Microsoft door relatie met medewerkster'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP'Bill Gates uit bestuur Microsoft door relatie met medewerkster'
RTL

Bill Gates (65) liet vorig jaar weten uit het bestuur van Microsoft te stappen om 'meer tijd vrij te maken voor filantropie', maar de vork blijkt nu anders in de steel te zitten. Volgens 'Wall Street Journal' was de echte reden een ongepaste, romantische relatie tussen hem en een medewerkster.

Toen bestuursleden van Microsoft lucht kregen van de affaire, besloten ze dat Bill zich moest terugtrekken uit het bestuur. Ook zouden ze toen, in 2019, een advocatenkantoor hebben ingehuurd om de relatie te onderzoeken, nadat een andere medewerker van het bedrijf had verteld dat Gates en de vrouw jarenlang een seksuele relatie hadden gehad.

Tijdens het onderzoek zouden sommige bestuursleden al hebben besloten dat het niet langer gepast was dat Bill onderdeel van het bestuur bleef. Hij stapte op, maar bleef betrokken als adviseur van de bestuursvoorzitter. Dit was voordat het onderzoek was afgerond, meldt dezelfde krant, die meerdere bronnen zou hebben gesproken over de kwestie.

Bill Gates gaat scheiden na 27 jaar: 'Kunnen niet groeien als koppel'
Lees ook

Bill Gates gaat scheiden na 27 jaar: 'Kunnen niet groeien als koppel'

Een woordvoerder van Microsoft bevestigt dat in de tweede helft van 2019 een melding is gemaakt van een intieme relatie, die de multimiljardair in 2000 zelf zou hebben geïnitieerd. Die melding is met behulp van het externe advocatenkantoor onderzocht.

Volgens Bills woordvoerder klopt het dat Bill bijna twintig jaar geleden een affaire zou hebben gehad. Zijn beslissing om zich terug te trekken uit het bestuur zou daar echter volledig los van staan.

Bill en zijn vrouw Melinda lieten eerder deze maand weten na een huwelijk van 27 jaar te gaan scheiden. Meer details over de peperdure scheiding zie je in de video hieronder: 

Lees meer over
Bill GatesMicrosoft