VAN LEER TREKKEN

Eén verdachte op overval Fred van Leer vandaag voor de rechter

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEén verdachte op overval Fred van Leer vandaag voor de rechter
RTL

Een van de verdachten van de overval op stylist en presentator Fred van Leer (44) in zijn woning in Rotterdam staat woensdag voor de rechter. De rechtbank van Rotterdam buigt zich in een pro-forma zitting over de voortgang van het onderzoek.

De man wordt verdacht van poging tot overval, bedreiging, heling en vuurwapenbezit, meldde het Openbaar Ministerie eerder.

Van Leer werd op 18 november in zijn woning overvallen door twee mannen gekleed in een uniform van PostNL. De stylist werd daarbij bedreigd met een vuurwapen. Hij raakte bij de mislukte overval lichtgewond en liep een gebroken en gekneusde rib op.

Zó gaat Fred van Leer vermomd over straat
Lees ook

Zó gaat Fred van Leer vermomd over straat

Enkele weken na de overval arresteerde de politie één van de verdachten. In december besloot de rechter in een zitting achter gesloten deuren dat de verdachte het onderzoek dat naar hem loopt in vrijheid mocht afwachten. Op 19 februari werd hij opnieuw opgepakt en twee weken later bepaalde de rechtbank dat hij nog eens negentig dagen in hechtenis moest blijven. Naar de andere verdachte is de politie nog op zoek.

RTL Boulevard sprak Fred vlak na de poging tot overval:

Lees meer over
Fred van Leer