we staan pfaff

Debby Pfaff gooit roer om na ontslag: 'Het is nooit te laat'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDebby Pfaff gooit roer om na ontslag: 'Het is nooit te laat'
RTL

Van voor de camera naar voor de klas; het is de nieuwe realiteit van Debby Pfaff (46). Als de voormalig realityster aan het begin van de lockdown haar baan verliest, besluit ze een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan en weer met haar neus in de boeken te duiken. "Het is nooit te laat om een nieuwe weg in te slaan", stelt Debby in de Belgische editie van tijdschrift 'Story'.

"Ik droom er al langer van om les te geven, liefst aan kinderen met studieproblemen"

Als moeder van twee heeft Debby de afgelopen jaren wel voor hetere vuren gestaan, maar toch raakt ze lichtelijk in paniek als ze haar baan verliest als regiomanager van een dierenspeciaalzaak. "Voor de eerste keer in mijn leven was ik werkloos", vertelt Debby, die jarenlang te zien was in de realityserie De Pfaffs. 

Als een echte doorzetter laat Debby het er niet bij zitten en besluit meteen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, zo vertelt ze in het blad: "Ik was wel even in paniek. (...) Anderzijds deed het me nadenken over mijn toekomstdromen."

Fans in shock door veranderd uiterlijk Debby Pfaff
Lees ook

Fans in shock door veranderd uiterlijk Debby Pfaff

Debby, die het gewend is in oplossingen te denken, wil het liefst ooit iets voor zichzelf beginnen, maar vanwege haar gezin is dat op dit moment geen optie. "Ik besef meer dan ooit hoe waardevol dat is", licht ze die keuze toe. Een andere droom van haar is lesgeven, en dit is het uitgelezen moment om weer terug de (digitale) schoolbanken in te duiken.

"Ik droom er al langer van om les te geven, liefst aan kinderen met studieproblemen", vertelt ze enthousiast. "Daarom ben ik in september begonnen aan een opleiding tot leerkracht middelbaar onderwijs in Antwerpen."

Debby wil over drie jaar een diploma op zak hebben en studeert momenteel, net als haar zoontjes, vanuit huis. Haar lessen én examens vinden nog altijd allemaal online plaats. Ze hoopt anderen te inspireren met haar carrièreswitch: "Het is nooit te laat om een nieuwe weg in te slaan, hé, ook niet na je veertigste."

Lees meer over
Debby Pfaff