ik sta pfaff

Sam Gooris liep Willem-Alexander tegen het lijf, herkende hem niet

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @sam_gooris/ANPSam Gooris liep Willem-Alexander tegen het lijf, herkende hem niet
RTL

Je gooit er een kwartje in en de praatgrage Sam Gooris (48), bekend van 'De Pfaffs', komt met een leuk verhaal. Dit keer vertelt hij in de Belgische radioshow 'Marathonradio' over de keer dat hij een praatje maakte met toen nog kroonprins Willem-Alexander (54) zónder dat hij doorhad met wie hij te maken had.

"Ik ben toen een praatje gaan maken en dat was heel gezellig"

Het levert in ieder geval een hilarische anekdote op. Hoewel het inmiddels twintig jaar geleden is, kan de zanger zichzelf nog steeds voor z'n kop slaan dat hij de Nederlandse kroonprins niet herkende bij een tankstation in de Belgische gemeente Rumst. 

Hij was destijds 's nachts iets aan het drinken toen hij 'vier toffe Nederlanders' zag passeren. Eén van hen dacht hij wel te kennen: "Hij leek op iemand van het productiehuis Endemol, dat Big Brother maakte. Ik ben toen een praatje gaan maken en dat was heel gezellig."

Sam Gooris van De Pfaffs is onherkenbaar geworden
Lees ook

Sam Gooris van De Pfaffs is onherkenbaar geworden

Toen Sam weken later Willem-Alexander op tv zag, viel het kwartje. Hij kon niet geloven dat hij tegen de prins van Nederland stond te ouwehoeren. "Ik schaamde me wel, want ik heb staan zeveren tegen die man. Wat moet die wel niet van mij gedacht hebben? Maar kijk, het was een heel sympathieke man dus." Van een ontmoeting is het sindsdien niet meer gekomen. "Hij loopt vast met een grote boog om mij heen."

Lees meer over
Sam GoorisKoning Willem-Alexander