GEWAARSCHUWD

Nepadvertenties rondom Gert Verhulst: 'Trap er niet in'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNepadvertenties rondom Gert Verhulst: 'Trap er niet in'
RTL

Gert Verhulst (53) verschijnt recentelijk in nepadvertenties op Facebook en Google, waar hij reclame zou maken voor beleggingen en bitcoins. Studio 100 laat weten dat Gert 'hier absoluut niets mee te maken heeft', schrijft 'HLN'.

"Trap hier alstublieft niet in"

Wanneer gebruikers op één van de nepadvertenties klikken, komen ze terecht op een website waar ze cryptomunten kunnen kopen. "Trap hier alstublieft niet in", laat een woordvoerder van Studio 100 aan HLN weten.

Gert is niet de eerste bekende persoon die opduikt in nepadvertenties. Zo werden ook John de Mol, Ali B, Philippe Geubels en Evi Hanssen eerder gezien in deze neppe reclames.

Gert Verhulst kreeg 'te weinig erkenning' voor zijn Studio 100-hits
Lees ook

Gert Verhulst kreeg 'te weinig erkenning' voor zijn Studio 100-hits

Volgen de woordvoerder van Studio 100 zijn er genoeg mensen die niet doorhebben dat ze met een nepadvertentie te maken hebben. In het slechtste geval geven ze hun gegevens door aan de oplichters. "Wij kunnen alleen maar waarschuwen: Gert Verhulst heeft hier absoluut niets mee te maken. De advertenties verschijnen op Google en Facebook en zien er ook alsmaar geloofwaardiger uit."

Er valt weinig te beginnen tegen de fake advertenties. "Voor oplichters is het heel eenvoudig om anoniem een vals profiel aan te maken op Facebook en Google om dan de fake advertenties te plaatsen. Wij hebben wel een contactpersoon bij Facebook en Google om zulke praktijken te melden, en zij verwijderen ook de valse berichtgevingen, maar niet veel later staan er nieuwe online. Het is echt dweilen met de kraan open."

Lees meer over
Gert Verhulst