crown op z'n werk

Deze acteur speelt premier John Major in seizoen vijf The Crown

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDeze acteur speelt premier John Major in seizoen vijf The Crown
RTL

De Britse acteur Jonny Lee Miller (48) speelt de rol van voormalig Britse premier John Major (78) in de populaire serie 'The Crown'. Dat heeft Netflix vrijdag bekendgemaakt. Ach, wat wil je met zo'n naam.

Jonny, vooral bekend van de film Trainspotting, zal de rol in ieder geval vertolken in het vijfde seizoen. Die reeks volgt de Britse koninklijke vanaf 1990, het jaar dat Major premier werd.

Yes: Vijfde seizoen The Crown begonnen met opnames
Lees ook

Yes: Vijfde seizoen The Crown begonnen met opnames

Er werd de afgelopen maanden al gespeculeerd over wie de rol van Major en zijn opvolger Tony Blair zou gaan spelen. Voor laatstgenoemde premier is nog geen acteur gevonden. De makers van The Crown hebben naar verluidt hun zinnen gezet op Andrew Scott, onder meer bekend van de series Sherlock en Fleabag. In eerdere seizoenen waren onder anderen premiers Winston Churchill (John Lithgow) en Margaret Thatcher (Gillian Anderson) te zien.

 Jonny Lee Miller en John Major© Getty Images
Jonny Lee Miller en John Major

De belangrijkste rollen voor het vijfde en zesde seizoen werden eerder al bekendgemaakt. Zo speelt Imelda Staunton de rol van koningin Elizabeth. Jonathan Pryce vertolkt de rol van prins Philip en Dominic West kruipt in de huid van prins Charles. Prinses Diana wordt gespeeld door Elizabeth Debicki. De opnames van het seizoen moeten deze zomer van start gaan.

Lees meer over
The Crown