twee op een rij

Estavana Polman wéér onder het mes: 'Niet het einde van carrière’

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @estavanaEstavana Polman wéér onder het mes: 'Niet het einde van carrière’
RTL

Voor de tweede keer in tien maanden heeft Estavana Polman (28) dinsdag een knieoperatie ondergaan. Aan diezelfde knie werd de tophandbalster in augustus 2020 al geholpen nadat ze haar kruisband scheurde. Na afloop stelt ze haar fans via Instagram gerust: alles is goed gegaan. 

"Dit is niet mijn afscheid"

Estavana liep vorige maand, na een maandenlange revalidatie, een blessure op tijdens een wedstrijd met haar club Esbjerg. Nu heeft ze schade aan haar kruisband én haar meniscus. 'De operatie ging beter dan verwacht', schrijft de tophandbalster uit Arnhem bij een ietwat geforceerd kiekje uit het ziekenhuis waarop ze haar duimen opsteekt. Daarvoor bedankt ze het medische team van het ziekenhuis in Kopenhagen, met name dokter Uffe Jørgensen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Rafael en Estavana vieren verjaardag van dochtertje Jesslynn
Lees ook

Rafael en Estavana vieren verjaardag van dochtertje Jesslynn

Opnieuw wacht haar een langdurige revalidatie. Toch blijft de vriendin van voormalig profvoetballer Rafael van der Vaart positief. "Dit is niet het einde van mijn carrière", vertelt ze aan De Gelderlander. Al kwam het nieuws hard binnen: "Raf is de eerste die een potje heeft gejankt. Op een gegeven moment stond ik hem te troosten, in plaats van hij mij. (...) Hij weet hoe hard ik heb gewerkt om terug te komen en kent het gevoel van een zware blessure."

In juli van vorig jaar scheurde Estavana haar kruisband, waardoor ze maanden aan de kant stond terwijl ze in de vorm van haar leven was. Ze won vlak daarvoor zelfs het Wereldkampioenschap met het team. Na de blessure volgde een operatie en na lang revalideren keerde Estavana afgelopen maart weer terug op het veld.

Vlak nadat Estavana geblesseerd raakte, stond ze RTL Boulevard te woord. In de video hieronder vertelt ze daar alles over.

Lees meer over
Estavana Polman