TRAUMATISCH

Janine Abbring bij Humberto: 'Te veel moedervlekken voor tv'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLJanine Abbring bij Humberto: 'Te veel moedervlekken voor tv'
RTL

Janine Abbring (45) is haar carrière in de media ooit begonnen bij RTV Noord in Groningen, waar ze eerst radio maakte. Later wilde ze graag televisie maken, maar toen ze een cursus kreeg van oud-nieuwslezer Harmen Siezen, werd haar verteld dat ze teveel moedervlekken in haar gezicht had. Dat vertelde Janine gisteren in de talkshow 'Humberto'.

"Ik dacht echt: wat krijgen we nou?"

Janine vertelde dat ze een tape moest maken met presentatiemateriaal. "Op de dag van de cursus werd iedereen z’n bandje in de videorecorder gedaan en toen kreeg je feedback over ademhaling, interviewtechnieken en weet ik veel wat." Toen Janine aan de beurt was en haar tape werd afgespeeld, drukte Harmen al na drie seconden op stop. "Ik dacht echt: wat krijgen we nou?" aldus Janine.

Janine Abbring vaart op eigen nieuwsgierigheid
Lees ook

Janine Abbring vaart op eigen nieuwsgierigheid

Het bleek dus dat Harmen twijfelde of Janine wel geschikt was voor televisie. "'Want je hebt veel te veel moedervlekken in je gezicht. Het leidt enorm af'", zegt Janine daarover. "Ik heb daar best wel een trauma van opgelopen", aldus Janine, die even eerder in het gesprek zei dat mensen wel vaker zeggen dat ze 'een radiohoofd' heeft.

Lees meer over
Janine Abbring