HOU VOL

Linda Hakeboom: 'Lichaam heeft moeite medicatie af te voeren'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLinda Hakeboom: 'Lichaam heeft moeite medicatie af te voeren'
RTL

Het leven van Linda Hakeboom (35) staat door de diagnose borstkanker compleet op zijn kop. Momenteel is Linda bezig met chemotherapie, maar dat valt haar bijzonder zwaar. Op haar Instagram Stories vertelt Linda dat ze zich na een hele zware week weer ietsjes beter voelt.

"Ik voel me een stuk beter dan vorige week"

De laatste keer dat Linda iets van zichzelf liet horen ging het 'echt heel slecht' met haar. "De afgelopen week ben ik in het ziekenhuis geweest", vertelt ze haar volgers nu. "Toen hebben ze me goed gecontroleerd." Uit die controle blijkt opnieuw dat er iets mis is. "Mijn leverwaarden zijn sterk verhoogd", legt Linda uit. "Mijn lichaam heeft het blijkbaar moeilijk met het afvoeren van al die zware medicatie. Het verklaart heel erg waarom ik mezelf slecht voelde."

Linda Hakeboom in diep dal: 'Hoe ga ik dit 6 maanden volhouden?'
Lees ook

Linda Hakeboom in diep dal: 'Hoe ga ik dit 6 maanden volhouden?'

Om de leverwaarden weer op orde te krijgen, is de dosering van de medicatie naar beneden bijgesteld. Deze ochtend is Linda begonnen met een nieuwe ronde chemotherapie. "Ik voel me een stuk beter dan vorige week, maar ik vind het wel weer spannend om aan een nieuwe ronde te beginnen. Het blijft chemo."

Sinds Linda de diagnose borstkanker kreeg, deelt ze haar verhalen in een online videoserie. Ze deelt de fijne, maar zeker ook de verdrietige momenten met haar volgers. In de video hieronder praat Linda over het feit dat haar leven niet meer zorgeloos is.

Lees meer over
Linda Hakeboom