leer van fred

Het gaat weer 'hartstikke goed' met Fred na roerige periode

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHet gaat weer 'hartstikke goed' met Fred na roerige periode
RTL

Sashay Away! Aanstaande vrijdag verschijnt het tweede seizoen van 'Drag Race Holland' bij Videoland. Wederom aan Fred van Leer (44) de eervolle taak om het internationaal bekroonde programma te presenteren, en volgens hem is het programma 'urgenter dan ooit'.

"Iedereen zegt altijd dat wij zo’n land zijn waar alles geaccepteerd is, maar dat is helaas nog niet overal en altijd zo"

In de nieuwe Grazia vertelt Fred dat Drag Race draait om 'acceptatie, inclusiviteit en verbinden', niet alleen om hysterie en mannen in een jurk. "Iedereen zegt altijd dat wij zo’n land zijn waar alles geaccepteerd is, maar dat is helaas nog niet overal en altijd zo. Juist in dit programma komen alle kleuren, alle vormen van liefde én vormen van zijn aan bod", aldus de presentator.

Volgens Fred wordt het nieuwe seizoen weer 'fantastisch'. "We hebben gegierd, we hebben gehuild, er is ruzie gemaakt, alles zit erin", onthult hij. Vanzelfsprekend pakt de stylist zelf ook flink uit en wordt hij gekleed door niemand minder dan Miss Envy Peru: de winnaar van vorig seizoen. "Mijn haar, mijn kleding, mijn totale look, alles is next level!"

Verdachte gewapende overval Fred van Leer blijft achter slot en grendel
Lees ook

Verdachte gewapende overval Fred van Leer blijft achter slot en grendel

Fred bemoeit zich niet alleen met de deelnemers vóór de camera, ook steunt hij hen ná de opnames - en zij hem. Zo waren de kandidaten van het eerste seizoen onlangs te zien in een speciale aflevering van De TV Kantine, om Fred een hart onder de riem te steken, nadat er een seksfilmpje van hem was uitgelekt.

"Het is een druk jaar geweest met best wat ruis op de lijn. Die is er nu uit, ik kies samen met mijn manager heel bewust wat ik wel en niet wil doen. Dat geeft me meer rust in mijn hoofd", vertelt hij openhartig. "Het was een heftige periode, maar ik kan alleen maar zeggen: het gaat hartstikke goed met mij! En wéér Drag Race mogen doen, is de kers op de taart."

Fred is binnenkort ook weer naast Chantal en Leco te zien in Chantals Beauty Camper, maar of die opnames nou zo gezellig waren...

Lees meer over
Fred van Leer