Update

Zieke prinses Mette-Marit: 'Voel me beter dan afgelopen jaren'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZieke prinses Mette-Marit: 'Voel me beter dan afgelopen jaren'
RTL

Hoewel de coronacrisis veel nare dingen met zich meebrengt, heeft het kroonprinses Mette-Marit (47) ook juist iets moois gebracht. Ze heeft namelijk voor het eerst in jaren wat extra rust kunnen pakken, iets wat ze vanwege haar ziekte goed kan gebruiken.

"Ik heb alles in mijn eigen tempo kunnen doen"

De vrouw van de Noorse kroonprins Haakon heeft longfibrose en is daardoor erg snel vermoeid. "Voor mij was de pandemie een kans om een pauze te nemen die ik anders niet had gehad", zo vertelt ze in het programma Sommer i P2 van de Noorse publieke omroep NRK. Volgens Mette-Marit knaagde het flink aan haar dat ze door haar chronische ziekte niet alles meer kon doen wat ze wilde. "Dit jaar hoefde dat niet. Ik heb alles in mijn eigen tempo kunnen doen. De dagen dat ik mij slecht voelde heb ik kunnen rusten zonder daarover een slecht gevoel te hebben. Het is raar dat ik me nu beter voel dan in de afgelopen jaren."

Ook Noorse prinses Mette-Marit had contact met Epstein
Lees ook

Ook Noorse prinses Mette-Marit had contact met Epstein

In 2018 kreeg Mette-Marit de diagnose longfibrose, een zeldzame en ernstige longziekte, waarbij er zich littekens vormen rond de longblaasjes. Hierdoor komt er minder zuurstof in het bloed en ben je dus sneller kortademig. Hoe meer littekens er ontstaan, hoe stugger je longen worden. Naast kortademigheid zijn er ook symptomen als vermoeidheid en een energietekort. Sinds haar diagnose doet Mette-Marit het dan ook een stuk rustiger aan.