vaste prik

Kees van der Spek 'doodsbenauwd' bij gedachte aan coronaprik

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKees van der Spek 'doodsbenauwd' bij gedachte aan coronaprik
RTL

Kees van der Spek (57) pakt zonder enig probleem oplichters in binnen- en buitenland aan, maar een simpele prik doet 'm beven van angst. "Ik ben ontzettend bang voor prikken. Zelfs voor mijn reizen sla ik ze soms over", vertelt de journalist in 'Veronica Superguide'.

"Als kind ben ik ooit flauwgevallen toen er zo’n naald in mijn arm ging. Sindsdien word ik doodsbenauwd bij de gedachte"

Gênant, vindt Kees de hele situatie. Toch kan 'ie er nou eenmaal niets aan doen en gieren de zenuwen door zijn lijf als hij een prik moet halen. Alleen al bij de gedachte krijgt hij het 'doodsbenauwd'. Volgens de programmamaker komt dat, omdat hij als kind een keertje is flauwgevallen toen er een naald in zijn arm ging. Voor de coronaprik zag hij overigens gewoon zijn angsten onder ogen. "Dat moet gewoon, vind ik", aldus Kees.

Willeke Alberti woedend na coronabesmetting door ongevaccineerd persoon
Lees ook

Willeke Alberti woedend na coronabesmetting door ongevaccineerd persoon

Zijn vaccinatie zorgde trouwens wel voor de nodige commotie. Kees vertelt: "Toen ik laatst op Instagram zei dat ik me had laten vaccineren, reageerde iemand dat ze ‘die kankerhond af moesten schieten’. Vond ik vrij gemeen. Over het algemeen word ik wel gespaard op social media. Maar als je laat merken dat Rutte niet per se dood hoeft van jou, dan komt er gelijk een blik wappies achter je aan."

Omdat er net als Kees steeds meer mensen gevaccineerd zijn, gaat de wereld steeds een beetje meer open. Maar volgens Diederik Jekel zorgt dat juist voor een nieuwe piek.

Lees meer over
Kees van der Spek