hek van de dam

Youp van 't Hek gesteund na aanvallen richting Sywert van Lienden

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPYoup van 't Hek gesteund na aanvallen richting Sywert van Lienden
RTL

Youp van 't Hek (67) heeft de afgelopen tijd 'heel veel brieven' gehad van mensen die hem oproepen om aandacht te blijven vragen voor de zaak rond CDA-coryfee Sywert van Lienden (30). Dat vertelde de komiek in de podcast 'Brainwash' van NPO Radio 1.

"Zoveel mensen vragen me: ga ermee door, laat hem hier niet mee wegkomen"

Youp van 't Hek haalde de afgelopen weken in talkshows, interviews en columns keihard uit naar Sywert van Lienden, die aan het begin van de coronacrisis miljoenen euro’s winst maakte met de verkoop van ondeugdelijke mondkapjes. Na veel onthullingen van media als De Volkskrant en Follow the Money erkende hij zijn fout. Maar hij ondernam verder nog geen actie om het geld terug te betalen.

Youp van 't Hek verklaart na 50 jaar de liefde: 'Debby is mijn waarheid'
Lees ook

Youp van 't Hek verklaart na 50 jaar de liefde: 'Debby is mijn waarheid'

"Zoveel mensen vragen me: ga ermee door, laat hem hier niet mee wegkomen", aldus Youp. Juist deze zaak stuit hem zo tegen de borst: "Omdat er een deel van het Gooi is, waar ik vandaan kom, die het heel slim vindt van die jongens. Die zeggen: goed gespeeld! Ik snap niet dat wij dit als samenleving laten schieten, dat de Tweede Kamer zegt: we laten dit lopen."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De cabaretier roept advocaten in Nederland op de zaak op te pakken en een zaak tegen Sywert te beginnen. "Ik ben maar een mavo-klantje, ik weet niet hoe dat werkt. Maar er zijn toch wel topadvocaten die hem en die twee andere klootzakken kunnen aanpakken? Dat gelul dat ze in de problemen komen als ze het geld terugbetalen. Als jij 30 miljoen terug wilt geven aan de Staat en de verpleegkundigen dan is dat geen enkel probleem."

Lees meer over
Youp van 't HekSywert van Lienden