Dynamite

Megan Thee Stallion mag van rechter nummer met BTS uitbrengen

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPMegan Thee Stallion mag van rechter nummer met BTS uitbrengen
RTL

Goed nieuws voor Megan Thee Stallion (26). De rapper spande eerder deze week een rechtszaak aan tegen haar eigen platenmaatschappij 1501 Certified Entertainment, nadat haar door hen werd verboden een nummer uit te brengen met de populaire K-Pop groep BTS. Dit meldt 'The New York Post'.

"Ik tekende een platendeal toen ik pas 20 jaar oud was en geen idee had hoe deze wereld in elkaar stak"

Megan wilde via de rechter afdwingen het nummer 'Butter', een remix in samenwerking met BTS, op vrijdag 27 augustus uit te brengen, ook al was haar platenmaatschappij daar faliekant op tegen. De rechter heeft Megan in deze zaak gelijk gegeven, waardoor de artiest vrij is om het nummer te lanceren.

De platenmaatschappij van Megan meende 'dat het nummer niet goed zou zijn voor haar carrière', waar zij juist denkt dat het haar wereldwijde populariteit ten goede zal komen. Uit documenten, die door The New York Post zijn ingezien, blijkt dat 1501 Certified Entertainment een flink bedrag van Megan wil zien als ze de nieuwe track daadwerkelijk uitbrengt.

Megan Thee Stallion bedankt 'haters' voor Grammy succes
Lees ook

Megan Thee Stallion bedankt 'haters' voor Grammy succes

De ruzies tussen Megan en haar platenmaatschappij zijn al een poosje gaande. In maart 2020 klaagde de rapper haar platenmaatschappij ook al aan omdat het bedrijf haar nieuwe muziek niet wilde uitbrengen. Destijds liet ze de de boel ontploffen door haar verhaal via sociale media te doen.

'Ik tekende een platendeal toen ik pas 20 jaar oud was en geen idee had hoe deze wereld in elkaar stak. Er werken heel veel mensen in deze industrie die niets anders doen dan pesten en een ander naar beneden halen. En daar ga ik niet akkoord mee', aldus Megan.

Lees meer over
Muziek