Not so ready

Geen getuigenis van R. Kelly verwacht tijdens rechtszaak

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Geen getuigenis van R. Kelly verwacht tijdens rechtszaak
RTL

Het lijkt erop dat R. Kelly (54) niet zelf zal worden gehoord tijdens zijn misbruikzaak in New York. Volgens Amerikaanse media staat de naam van de zanger niet op de lijst van getuigen die zijn advocaten gaan oproepen. Wel komen tijdens de verdediging verschillende (oud-)medewerkers en vrienden van R. Kelly aan het woord.

De zaak tegen R. Kelly, die wordt verdacht van onder meer seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping, is inmiddels al een maand aan de gang. De afgelopen weken kwamen onder anderen vermeende slachtoffers van de zanger aan het woord. Ook kwamen er meerdere mensen aan het woord die naar eigen zeggen getuige waren van het wangedrag van de artiest.  

Aanklagers R. Kelly spelen belastende audiotapes af in rechtbank
Lees ook

Aanklagers R. Kelly spelen belastende audiotapes af in rechtbank

De verdediging was maandag voor het eerst aan de beurt. Onder anderen een oude vriend van de zanger verklaarde in de rechtbank niet te hebben gezien dat Kelly vrouwen heeft misbruikt. De zanger zelf blijkt alle beschuldigingen ontkennen. Het einde van de rechtszaak is wel in zicht. Naar verwachting gaat de jury eind deze week in beraad.

Wat de uitkomst in New York ook gaat zijn; de juridische problemen van Kelly zijn nog niet voorbij. Ook in Chicago loopt er namelijk een zaak voor soortgelijke aanklachten. Dat proces moet nog beginnen.

Lees meer over
R. Kelly