klopt geen buck van

Jochem Myjer herkent zich niet in Liefde Zonder Grenzen-rol Yolanthe

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Op1 / NPOJochem Myjer herkent zich niet in Liefde Zonder Grenzen-rol Yolanthe
RTL

Woensdagavond was actrice Yolanthe Cabau (36) te gast in de talkshow 'Op1' om te praten over haar nieuwe romcom 'Liefde Zonder Grenzen'. Daarin is te zien hoe een vrouw met baarmoederhalskanker zoveel mogelijk dingen van haar bucket list wil afvinken. Jochem Myjer (44), die ook te gast was en een paar jaar geleden een ruggenmergtumor had, vindt het bepaald geen realistische film.

"Had ik maar meer tijd aan mijn gezin besteed"

Wanneer Jochem naar zijn mening wordt gevraagd, is hij stellig: "Je moet bij mij niet met het begrip bucket list aankomen. Het is een prachtig theatraal gegeven voor een film en het zal absoluut een leuke film zijn, maar als je hoort dat je doodgaat, dan is het niet: shit, ik had even willen bungeejumpen boven een vulkaan."

Hij vervolgt: "Op dat moment denk je namelijk: één, shit, waarom heb ik zo hard gewerkt, twee, had ik maar meer tijd aan mijn gezin besteed en drie, waarom heb ik die vriend die altijd maar een klootzak is geweest zolang te vriend gehouden? Dát zijn de dingen die je denkt."

Yolanthe Cabau laat volgers meegenieten van coronatest
Lees ook

Yolanthe Cabau laat volgers meegenieten van coronatest

Yolanthe, die de hoofdrol speelt in de film, is het daar niet helemaal mee eens: "Nou, dat is wel heel persoonlijk want ik heb heel veel mensen gesproken, want ik heb natuurlijk research gedaan voordat ik deze rol ging spelen. En ook de moeder van de regisseur, Aram van de Rest, is overleden aan kanker en daar hadden we ook heel veel informatie en input van." 

Jochem begrijpt wat Yolanthe zegt en verklaart zich nader: "We denken bij onszelf, als je die lijst afvinkt, dan zou je dood mogen gaan. Maar dat is natuurlijk lariekoek. (...) Een hondje dat op je af komt lopen, dat zit te kwispelen, daar staat nooit #bucketlist bij, terwijl je er ontzettend gelukkig van wordt." 

Het gesprek tussen Jochem en Yolanthe bij Op1 is hier terug te zien. 

De talkshow zie je elke werkdag om 22.25 uur bij NPO1. 

Lees meer over
Yolanthe Sneijder-CabauJochem MyjerOp1Film