bezoek aan ouderlijk huis

Wouter de Vries haalt herinneringen op aan broer Peter R. bij ouderlijk huis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© HLF8 / SBS6Wouter de Vries haalt herinneringen op aan broer Peter R. bij ouderlijk huis
RTL

Wouter de Vries was woensdagavond te gast in de talkshow van Johnny de Mol (42), 'HLF8', en daar deelde hij dierbare herinneringen aan zijn overleden broer, misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

"Toen Peter overleden is, ben ik hier ook een keer stilletjes naartoe gereden"

Wouter nam Johnny mee naar zijn ouderlijk huis en daar waren nog altijd veel herinneringen aan vroeger te zien. Zo hebben Wouter en Peter R. ooit hun eigen namen in een muur gegraveerd. "Het is een muurtje waar ik eens in de zoveel jaar gewoon nog kom kijken. Ik ben opa inmiddels en heb twee kleinzonen. De oudste is acht en die vindt het ook altijd geweldig om naar het muurtje te gaan."

Hij vervolgt: "Toen Peter overleden is, ben ik hier ook een keer stilletjes naartoe gereden. Hier komt de herinnering boven. In feite hoor ik de klanken hier weer, ik zie ons bij wijze van spreken hier nog de voetbal hooghouden." 

Wouter de Vries wil Peter R. de Vries-straatnaam en monument
Lees ook

Wouter de Vries wil Peter R. de Vries-straatnaam en monument

In de studio vertelt Wouter nog meer over zijn broer en hun jonge kinderjaren in Amstelveen. "De jaren 60 hè, er was weinig geld, je had een bal en daar moest je minimaal tot de zomer mee doen. Dus die beschermde je met alle gevaren van dien. En we hadden in de wijk twee buurmannen die af en toe eens een bal inpikten, dat was Leiden in last." 

Peter R. en Wouter gingen op hun vijftiende werken in een grote springstoffenfabriek in Muiden. "In de zomervakantie gingen we centen verdienen, en we werden niet gespaard. We werden echt gebuffeld. Het was in die tijd fysiek heel zwaar werk. De arbo-wetgeving heeft die stempel inmiddels wel gedrukt ten goede van het werk. Peter en ik waren ook nog broers, dus er was ook een beetje competitie tegen elkaar." 

Wouter denkt in de uitzending ook terug aan de uitvaart in Carré: "Ik heb er al het een en ander over gezegd en dat koester ik ook. Het was een prachtige ochtend." Over waarom hij Peter Peter noemt en niet Peter R., vertelt hij: "In ons gezin kennen wij Peter. Het was een rustige man en niet zo'n herrieschopper."

Verwijzend naar het feit dat de jonge Peter R. niet de beste leerling van zijn klas was, zegt hij: "We hebben nooit gedacht dat Peter zo'n topper zou worden." Maar dat veranderde in de loop der jaren. "Het was een dossiertijger, hij wist alles. Ik denk dat menig hoogleraar niet aan hem kan tippen."

Het hele gesprek tussen Wouter en Johnny in HLF8 is terug te zien op KIJK.nl of via deze link.

Lees meer over
Peter R. de VriesJohnny de MolTelevisie