I still have faith in you

Ondanks nieuwe muziek gaat ABBA toch weer uit elkaar

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOndanks nieuwe muziek gaat ABBA toch weer uit elkaar
RTL

Fans die gehoopt hadden ABBA nog een keer samen op het podium te zien kunnen dat vergeten. Hoewel de Zweedse band vorige week de single 'Just A Notion' uitbracht, van hun nieuwe album 'Voyage' dat 5 november verschijnt, zegt Benny Andersson (74) in 'The Guardian' dat dit het definitieve einde van ABBA is.

"Dit is het en dit is zoals het moet zijn"

"Dit is het en dit is zoals het moet zijn. In 1982 gingen we ook uit elkaar maar toen hebben we nooit gezegd dat het voorgoed voorbij was. Nu is dat wel het geval, het is mooi geweest", aldus Benny. De eerdere break-up verliep niet bepaalt amicaal en zorgde zelfs voor een lange verwijdering tussen de bandleden. Hun tweede 'scheiding' verloopt een stuk vriendelijker, liet de zanger lachend weten.

Gimme! Gimme! Gimme! ABBA komt vannacht met nieuwe single
Lees ook

Gimme! Gimme! Gimme! ABBA komt vannacht met nieuwe single

Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson kondigden begin vorige maand hun eerste album in vier decennia aan. De eerste twee liedjes, 'I Still Have Faith In You' en 'Don't Shut Me Down', zijn begin september uitgekomen.

Naast het album zijn ook speciale hologramconcerten aangekondigd. Deze zijn vanaf 27 mei te zien in een speciaal gebouwde arena in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Lees meer over
ABBAMuziek