Mij niet bellen

Erica Meiland blijft achter uitspraken staan: 'Mijn mening'

Door ANP··Aangepast:
© ANPErica Meiland blijft achter uitspraken staan: 'Mijn mening'
RTL

Erica Meiland (58) laat zich niet op de kast jagen door de haatberichten die ze binnenkrijgt vanwege haar uitspraken over onder meer moslims en hoofddoekjes. "Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Ik ook. Zolang het bij woorden blijft vind ik het goed", zo vertelt ze zaterdag aan Shownieuws.

"We moeten gewoon kunnen zeggen wat we willen"

Erica ligt onder vuur door de uitspraken die ze doet over moslims in haar nieuwe biografie, die onlangs is verschenen. Ook deelde ze vrijdagavond aan tafel bij talkshowhost Eva Jinek haar mening over de islam, die zij als vrouwenonderdrukking ziet. "Ik vind sowieso dat er niet meer islam naar Nederland moet komen. Hier kun je vrij zijn, hier mag je je eigen keuzes maken. Neem die vrijheid! Maar ja, binnen islamitische families is dat natuurlijk ook moeilijk, want je wordt verstoten. Kijk naar Lale Gül met dat boek: het is een doffe ellende", aldus Erica. 

Erica Meiland onthult: 'Ik wilde nooit kinderen'
Lees ook

Erica Meiland onthult: 'Ik wilde nooit kinderen'

Na het verschijnen van de biografie en haar optreden bij Jinek zijn de haatberichten op sociale media gericht aan Erica en haar familieleden flink opgelopen, zo bevestigt ze aan Shownieuws. "Ik ben volgens hen een racist. Maar volgens mij zijn moslims geen ras dus dat kan niet." Ze is absoluut niet bang en komt ook niet terug op haar woorden. "We moeten gewoon kunnen zeggen wat we willen. Het is mijn mening."

Martien had tijdens de boeklancering van Erica nog teleurstellend nieuws voor de fans van Chateau Meiland

Lees meer over
Erica MeilandMartien Meiland