McMeany

'Ellen Pompeo kreeg zwijggeld voor gemeen gedrag Patrick Dempsey'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ABC'Ellen Pompeo kreeg zwijggeld voor gemeen gedrag Patrick Dempsey'
RTL

Hij mocht dan de bijnaam McDreamy hebben gekregen in 'Grey's Anatomy', maar volgens een oud-collega is Patrick Dempsey (55) niet bepaald een droom om mee samen te werken. Isaiah Washington (58), die Dr. Preston Bruke speelde in de serie, beweert dat zijn gedrag zó erg was dat hoofdrolspeler Ellen Pompeo (51) zwijggeld kreeg om het geheim te houden in interviews.

"Sommige castleden hadden posttraumatische stress door hem"

Isaiah neemt geen blad voor de mond. De voormalige Grey's Anatomy-ster deed in de radioshow van Tavis Smiley een boekje open over zijn oud-collega Patrick. Zo zou McDreamy 'geen aardige vent' zijn geweest en zich hebben gedragen als 'een complete tiran' op de set van de show. Ook Patricks tegenspeler Ellen, die de titelrol van Dr. Meredith Grey vertolkt, zit in het complot volgens Isaiah. Ellen zou zwijggeld hebben aangekomen om niets te melden over Patricks gedrag. 

Terugkeer in Grey's Anatomy 'heel emotioneel' voor Kate Walsh
Lees ook

Terugkeer in Grey's Anatomy 'heel emotioneel' voor Kate Walsh

Volgens Isaiah heeft Ellen 5 miljoen dollar gekregen om te doen alsof haar neus bloedt, mocht iemand ooit vragen naar Patricks houding op de set. De deal zou zijn gesloten in 2017. Vlak daarna tekende Ellen een contract van 20 miljoen dollar om in de serie te blijven. Geen toeval, aldus Isaiah in de radioshow. "Ze doet maar alsof ze de feministische beweging wil voortzetten", meldt de acteur.

Het is niet de eerste keer dat Patrick beschuldigt is van wangedrag. In het boek How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy meldt de voormalig uitvoerend producent van de serie, James D. Parriot, dat het geen feestje was met de acteur. "Sommige castleden hadden posttraumatische stress door hem", vertelde hij. "Hij kon de productie zo stop laten zetten en maakte mensen aan de lopende band bang." Ellen en Patrick hebben zelf nooit gereageerd op de geruchten.  

Wie het wel naar haar zin had bij Grey's Anatomy was Kate Walsh. De actrice maakte onlangs haar terugkeer in de show: 

Lees meer over
Ellen PompeoPatrick DempseyGrey's AnatomyGeld