mij niet bellen

Ergernis in paleis over politieke bemoeienis door Meghan Markle

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesErgernis in paleis over politieke bemoeienis door Meghan Markle
RTL

Volgens Buckingham Palace misbruikt Meghan Markle (40) haar koninklijke titel in Amerika. Ze zou daar lobbyen voor betaald zwangerschapsverlof, maar volgens bronnen uit het paleis moeten Britse royals neutraal blijven als het aankomt op de Amerikaanse politiek.

"Ik stond haar graag te woord, maar ik ben toch meer geïnteresseerd in wat de mensen in Maine vinden"

Meghan zou haar koninklijke titel hebben gebruikt om zeker twee Republikeinse senatoren te benaderen om een verzoek in te dienen omtrent betaald ouderschapsverlof, een controversieel beleid in Amerika. De vrouw van prins Harry belde met senator Susan Collins uit Maine en senator Shelley Moore Capito uit West Virginia, die verrast waren dat Meghan hen belde. "Ik heb geen idee hoe ze aan mijn nummer kwam", reageerde Shelley Moore in de media.

Susan vond het op haar beurt ironisch dat Meghan zich aan haar voorstelde als de hertogin van Sussex: "Ik stond haar graag te woord, maar ik ben toch meer geïnteresseerd in wat de mensen in Maine vinden."

Meghan Markle krijgt gemengde reacties op persoonlijke brief
Lees ook

Meghan Markle krijgt gemengde reacties op persoonlijke brief

Meghan zou op deze manier haar titel 'buiten de context' gebruiken en dat is volgens de Britten niet toegestaan. Buckingham Palace pleit er namelijk voor dat de koninklijke familie 'geen inspraak zou moeten hebben in de Amerikaanse politiek', zo meldt The Sunday Times. Volgens de grondwet zijn leden van de koninklijke familie verplicht om 'boven de politiek' te staan en neutraal te blijven.

Harry ging onlangs ook al de mist in toen hij lobbyde bij politici over onder meer middelbare scholen en complementaire geneeskunde.

De brief die Meghan vorige maand aan het Amerikaans Congres schreef waarin ze zich hard maakte voor betaald ouderschapsverlof, werd op social media ook al wisselend ontvangen. In de brief claimde de voormalig actrice namens miljoenen Amerikanen te spreken, iets wat bij velen in het verkeerde keelgat schoot. Zo reageerde iemand: 'Want heeft ze daadwerkelijk met al die miljoenen Amerikanen gesproken voordat ze dit claimde? In elk geval niet met mij. Daarbij is dit vraagstuk al lang geleden in gang gezet door het Congres en komt het een beetje over alsof zij nu wil meeliften op de hype.' 

Toen Harry en Meghan zich deze zomer uitlieten over de wereld zorgde dat ook al voor veel kritiek:

Lees meer over
Meghan Markle