protestprinses

Prinses Alexia doet met klasgenoten mee aan klimaatprotest

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RVD - Martijn BeekmanPrinses Alexia doet met klasgenoten mee aan klimaatprotest
RTL

Een Nederlandse prinses middenin een publiek protest: dat is een fenomeen dat niet vaak voorkomt. Toch staat prinses Alexia (16) in de rij om samen met haar klasgenoten van het Atlantic College in Wales te demonstreren voor het klimaat.

"Wat willen we? Klimaatrechtvaardigheid"

Het Atlantic College zet zich al tijden in voor een duurzame toekomst. De slotverklaring van de klimaattop COP26 in Glasgow die de 197 deelnemende landen hebben ondertekend, is niet naar wens van de school en de leerlingen. Dus gaan ze met kartonnen borden en veel lawaai de straat op. Onder het mom 'stop talking, start doing' zet ook Alexia zich in voor het klimaat. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Daar gaat ze: prinses Alexia vertrekt naar Wales
Lees ook

Daar gaat ze: prinses Alexia vertrekt naar Wales

Zo wordt er onder andere in het Engels geroepen: "Wat willen we? Klimaatsrechtvaardigheid" en "Wanneer willen we het? Nu!" Prinses Alexia houdt zelf ook een protestbord vast tijdens de mars (vanaf ongeveer 35 seconden in de video), maar wat daar precies op geschreven staat boven de wereldbol, is niet duidelijk. 

Waar klasgenoot prinses Leonor van Spanje vooralsnog op geen enkele foto te zien opduikt, is er onlangs wél een foto van een schaarsgeklede Alexia vanuit Wales uitgelekt. Dat er hier en daar weleens wat naar buiten komt, is niet iets waar de puberprinses zich zorgen over maakt, zo blijkt uit onderstaande video. 

Lees meer over
Prinses Alexia