gimme gimme gimme

ABBA wil nieuwe Grammy-categorie in het leven roepen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPABBA wil nieuwe Grammy-categorie in het leven roepen
RTL

ABBA heeft voor het eerst gereageerd op de eerste Grammy-nominatie die de groep vorige maand in de wacht sleepte. Tegenover 'Variety 'zeggen de Zweden gekscherend dat een Grammy 'verplicht zou moeten zijn' voor artiesten die veertig jaar tussen twee albumrelases laten. "We stellen voor dat er een nieuwe categorie voor in het leven wordt geroepen."

ABBA was een van de grote verrassingen tijdens de bekendmaking van de Grammy-nominaties eind vorige maand. De Zweedse popgroep kreeg deze voor hun single 'I Still Have Faith In You' in de categorie Record of the Year. Het nummer is afkomstig van ABBA's pas verschenen album 'Voyage'. Dit was de eerste nieuwe plaat van ABBA in veertig jaar.

ABBA ook met comebackplaat bovenaan albumlijst
Lees ook

ABBA ook met comebackplaat bovenaan albumlijst

In de categorie Record of the Year heeft ABBA geduchte concurrentie. Onder anderen Billie Eilish ('Happier Than Ever'), Lil Nas X ('Montero'), Jon Batiste ('Freedom') en Olivia Rodrigo ('Drivers License') dingen mee in dezelfde categorie.

ABBA werd ondanks hun grote successen in de jaren zeventig en tachtig nog nooit genomineerd voor een Grammy, de belangrijkste muziekprijzen ter wereld.

Lees meer over
ABBAGrammy Award