EEN BEETJE DOM

Marc-Marie kritisch op kledingkeuze koningshuis tijdens toespraak Amalia

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarc-Marie kritisch op kledingkeuze koningshuis tijdens toespraak Amalia
RTL

Kroonprinses Amalia (18) trad woensdag, één dag na haar achttiende verjaardag, toe tot de Raad van State. Daarbij hoorde haar eerste toespraak. Marc-Marie Huijbregts (56) blikt in zijn podcast 'Marc-Marie en Aaf Vinden Iets' terug op dit moment. En dan heeft hij eigenlijk vooral wat te zeggen over de kleding van Máxima en haar ouders.

"Ik vond het een beetje dom"

Amalia droeg een jurk van een Nederlands ontwerp die niet heel duur was. Dat vinden Marc-Marie en Aaf allebei erg sympathiek. Toch had de cabaretier graag gezien dat er een styliste 'over het hele gezin was gegaan'. "Wat mooier was geweest, was als Willem-Alexander en Máxima in wat gedemptere kleuren waren geweest. Ik vond Máxima veel te opvallend", aldus Marc-Marie.

"Ik vond het een beetje dom. Het was een prima jurk", gaat hij verder. Maar voor de gelegenheid vond hij het niet de juiste outfit. "Het was een beetje zo van we gaan praten over de barbecue van komende zomer. 

Trotse Máxima pinkt traantje weg op speciale dag Amalia
Lees ook

Trotse Máxima pinkt traantje weg op speciale dag Amalia

Marc-Marie had het mooier gevonden als Willem-Alexander en Máxima beide in het grijs of donkerblauw waren gekleed. "En dan iets heel opvallends - en echt een mooie jurk die daar speciaal voor was gemaakt - bij Amalia. Ik vond het te casual en ik mis dan een styliste die het hele plaatje had bekeken."

De toespraak van Amalia zie je hieronder terug.

Lees meer over
Marc-Marie HuijbregtsPrinses Amalia