streken van een duivel

Bilal Wahib blijft ondanks kritiek achter docu staan: 'Kijk je toch niet'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBilal Wahib blijft ondanks kritiek achter docu staan: 'Kijk je toch niet'
RTL

Als iemand niet kan wachten om 2021 achter zich te laten, dan is het wel Bilal Wahib (22). In maart van dit jaar raakte de zanger in opspraak vanwege een livesessie op Instagram. Daarbij vroeg hij een minderjarige jongen zijn geslachtsdeel te laten zien in ruil voor geld. "Sommige mensen zullen mij voor altijd een kutkind blijven vinden", blikt hij terug op de turbulente afgelopen maanden in '&C Magazine'.

"Mijn docu zal vast niet bij iedereen in de smaak vallen"

Volgens Bilal kan 2022 eigenlijk alleen maar beter worden. Desondanks sluit hij het jaar goed af met een gloednieuw album: 'El Mehdi', waarmee hij in het voorjaar hoopt te gaan touren door het land, waar hij een 'dikke fissa' van hoopt te maken.

In 2022 gaan we hem ook weer zien acteren én in het najaar volgt een eigen documentaire. "De docu gaat over mij: over dat het eerst heel goed met me ging, toen opeens slecht, en dat het hopelijk goed eindigt", legt Bilal uit. "Mijn docu zal vast niet bij iedereen in de smaak vallen, sommigen zullen mij voor altijd een kutkind blijven vinden. Tja. Ik maak ‘m hoe dan ook. Dus als je wil kijken, kijk je, en zo niet, dan kijk je de andere kant op."

Bilal Wahib over kinderwens: 'Ik wil volgend jaar een kleine Bilal'
Lees ook

Bilal Wahib over kinderwens: 'Ik wil volgend jaar een kleine Bilal'

Vorige maand werd bekend dat Bilal niet wordt vervolgd voor zijn omstreden actie. Hoewel er wel sprake was van een strafbaar feit, besloot het OM de zaak te seponeren omdat het hier ging om 'een volstrekt misplaatste actie' die niet bewust was opgezet. "Tuurlijk denk ik soms: kut, was alles maar anders gelopen", spreekt Bilal zich uit. "Als ik veertig of zelfs tachtig ben, zal ik nog terugkijken op het afgelopen jaar. Aan de andere kant neem ik levenslessen mee naar volgend jaar en alle andere jaren die in mijn leven gaan volgen."

Het hele interview met Bilal lees je nu in de nieuwste editie van &C Magazine.

John van den Heuvel sprak over de beslissing van het OM bij RTL Boulevard aan de desk. De misdaadjournalist 'had niet verwacht dat Bilal niet vervolgd zou worden'.

Lees meer over
Bilal Wahib