DE SLIMSTE OMWEG

Maarten van Rossem had corona: 'Maakte wandeling in het duister'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Maarten van Rossem had corona: 'Maakte wandeling in het duister'
RTL

Maarten van Rossem (78) is besmet geweest met het coronavirus. Dat vertelde de historicus in zijn eigen podcast met Tom Jessen. Maarten heeft naar eigen zeggen acht dagen in huis doorgebracht, maar de positieve test weerhield hem er niet van om toch af en toe naar buiten te gaan voor een wandeling.

"Ik moet je bekennen dat ik enkele malen in het duister ‘s avonds een wandelingetje heb gemaakt"

"Ik moet je bekennen dat ik enkele malen in het duister ‘s avonds een wandelingetje heb gemaakt en heel grote afstand heb gehouden van eventueel door mij te besmetten personen, dus ik dacht: dat kan er wel mee door", aldus Van Rossem.

Allesweter Maarten van Rossem weet toch niet alles in Per Seconde Wijzer
Lees ook

Allesweter Maarten van Rossem weet toch niet alles in Per Seconde Wijzer

De historicus en tv-persoonlijkheid die momenteel weer in De Slimste Mens te zien is, liet wel weten dat hij er de eerste dagen behoorlijk grieperig van was. Zijn echtgenote Winnie heeft overigens nergens last van gehad. Direct nadat Maarten hoorde van zijn positieve test, zijn de twee apart gaan slapen.

Maarten had eerder in zijn eigen podcast verteld dat hij zonder oproep een vaccinatie voor hem en zijn vrouw had geregeld door naar de GGD te bellen. Dat 'voordringen' kwam hem destijds op kritiek te staan van coronaminister Hugo de Jonge en demissionair premier Mark Rutte. Zij vonden dat iedereen gewoon op zijn beurt moest wachten.

Lees meer over
Maarten van Rossem